Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το εκβιαστικό τελεσίγραφο για το προσφυγικό.

eidomeni-prosfyges-650-800x547

Το εκβιαστικό τελεσίγραφο της Κομισιόν προς την Ελλάδα, που επικαλείται τις αδυναμίες της και ενεργοποιεί αυτόματες διαδικασίες για την επιβολή πρόσθετων συνοριακών ελέγχων και τον αορίστου χρόνου αποκλεισμό της από τη συνθήκη Σένγκεν, οδηγούν τη χώρα μας σε μια εξαιρετικά δυσμενή θέση και σε απομόνωση.

Ο άμεσος κίνδυνος να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την αδιανόητη και απόλυτα κατακριτέα ενδοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Καταδεικνύει επίσης την εγκληματική ολιγωρία της ηγεσίας της ΕΕ που ωθεί στην καταστολή και στην όρθωση στα σύνορα φραχτών προστασίας για τις πλούσιες χώρες, ενώ αδιαφορεί και δεν λαμβάνει δεσμευτικές αποφάσεις για την αποτελεσματική κατανομή του αριθμού των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

Κανένας φράκτης και κανένα σύνορο δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία των ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να επιβιώσουν.

Η ΛΑΕ ζητά να μην υποκύψει η χώρα μας σε κανένα εκβιασμό, να σταματήσει η υποτέλεια των κυβερνώντων και σε αυτό το κρίσιμο θέμα, και να απαιτηθούν τώρα πανευρωπαϊκές λύσεις, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος της χώρας να ελέγχει αυτή τα σύνορά της.

Γραφείο Τύπου
27-01-16

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.