Ο Β. Μπούτας, το «όπλο παρά πόδα» και το τέλος των μπλόκων.

Αγροτοσυνδικαλιστές ΚΚΕ και ΝΔ σε παράλληλες γραμμές υποχώρησης.

---00agrote

Του Μάρκου Αρτινού
Πηγή: Iskra.gr

Δεν ξέρω ποιοι έβαλαν στο στόμα του Β. Μπούτα τις φράσεις «επαγρύπνηση» και «το όπλο παρά πόδα» για να διαμηνύσει, δυστυχώς, από το ηρωικό αιματοβαμμένο Κιλελέρ, την Κυριακή (28/2), το οριστικό τέλος των αγροτικών μπλόκων. Εκτός και αν τις «ανακάλυψε» μόνος του!

Ο Β. Μπούτας, όμως, και με τις δυο άστοχες ιστορικά φράσεις και ιδιαίτερα τη δεύτερη, ατύχησε.

Το «όπλο παρά πόδα» ήταν φράση του Ν. Ζαχαριάδη, η οποία ελέχθη με την ήττα του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού και την σχεδόν άτακτη υποχώρησή του και ελέχθη ως διάτρητο άλλοθι για να υποδηλώσει την απαιτούμενη «επαγρύπνηση» και ετοιμότητα, δήθεν, επανόδου στο πεδίο της μάχης.

Ο Δημοκρατικός Στρατός, όμως, δεν επανήλθε ποτέ και η «επαγρύπνηση» του εκφυλίστηκε.

Ο Β. Μπούτας είπε, χωρίς να το θέλει, κάποια αλήθεια.

Είπε ότι ο αγώνας των μπλόκων έληξε. Και έληξε, όταν και αγωνιστικά αποθέματα υπήρχαν μέσα στη μικρομεσαία αγροτιά και δυνατότητες να συνεχισθεί με εκείνη ή την άλλη μορφή παρουσίας των τρακτέρ και των αγροτών στους δρόμους, στέλνοντας παντού το αισιόδοξο μήνυμα ότι «επαγρυπνούμε μαχόμενοι» και κλονίζοντας μια ήδη παραπαίουσα κυβέρνηση που έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πιθανότατα κλονίζοντας ένα μνημόνιο που είναι, ήδη, δύσκολο να εφαρμοσθεί.

Και σε κάθε περίπτωση μια πρωτοπόρα ηγεσία δεν ακολουθεί απλώς τα πιο ταλαντευόμενα και οπισθοχωρούντα τμήματα των αγωνιζόμενων αγροτών, αλλά ενθαρρύνει και προωθεί τα πλέον δραστήρια, δυναμικά και αποφασισμένα.

Δυστυχώς, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ στον αγροτικό χώρο επέλεξε να παρακολουθήσει και να καλύψει τους δεξιούς αγροτοσυνδικαλιστές στη ραγδαία και μάλλον άτακτη οπισθοχώρησή τους. Όπως τους ακολούθησε στον διάλογο-παρωδία στου Μαξίμου, ενώ μέχρι πρότινος διακήρυσσε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο, αν η κυβέρνηση δεν έπαιρνε πίσω τα αντιαγροτικά μέτρα.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τη στάση των αγροτοσυνδικαλιστικών κορυφών ΝΔ και ΚΚΕ, οι οποίες λειτούργησαν εκ των πραγμάτων ως «συγκοινωνούντα δοχεία» οπισθοχώρησης (και δεν είναι η πρώτη φορά!), ο αγώνας των αγροτών δεν αναστέλλεται και το όπλο θα παραμείνει στα χέρια τους, αφού οι απλοί αγρότες, ιδιαίτερα οι νέοι, έχουν ήδη αρχίσει τη ζύμωση για μορφές πάλης που θα συνεχιστούν από αύριο κιόλας και όχι όταν θα έρθει στη Βουλή το αντιαγροτικό έκτρωμα.

Γιατί τότε θα είναι πολύ αργά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.