Πρόταση ΝΔ για εξεταστική. Τι πίνει και δεν μας δίνει ο Κυριάκος;

Η ΝΔ επαναφέρει θρασύτατα σε βάρος του Π. Λαφαζάνη
τις γελοιότητες περί «Νομισματοκοπείου».

Καταγγέλλει τον Τσίπρα ότι προετοίμαζε την… έξοδο από το ευρώ!

---000_Vouli

Του Άρη Θαλασσινού
Πηγή: Iskra.gr

Πολύ φοβόμαστε ότι η περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμπίπτει στην κατηγορία εκείνων των ατόμων που διακατέχονται από βαρύτατες ψευδαισθήσεις, πράγμα που για ένα πολιτικό, και μάλιστα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται άκρως επικίνδυνο για τον τόπο.

Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει η πρόταση που κατέθεσε σήμερα η ΝΔ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει αν υπήρχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ!

Σ’ αυτήν υποστηρίζεται, εντελώς σοβαρά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε “σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ δια της εκδόσεως παραλλήλου νομίσματος” και μάλιστα “είχε συγκροτήσει ομάδα” για να δρομολογήσει το καταχθόνιο σχέδιο!

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και η φαιδρή ΝΔ φτάνουν, μάλιστα, σε τέτοιο καταγέλαστο σημείο, ώστε να επαναφέρουν σε βάρος του Παναγ. Λαφαζάνη τις γνωστές ανοησίες και αθλιότητες περί “εισβολής στο Νομισματοκοπείο”, ως μέρος σχεδίου εξόδου από την ευρωζώνη.

Όσο και αν είναι αστείο, δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι για μια ανύπαρκτη ιστορία για αγρίους, όπως αυτή του Νομισματοκοπείου, το βρόμικο αυτό σύστημα είναι έτοιμο να αναζητήσει μέχρι και ποινικές ευθύνες!

Αντί αυτές τις ώρες να έχουν κάτσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να έχουν μπει φυλακή για κακουργηματικά σκάνδαλα δεκάδες πολιτικά πρόσωπα του αστικού πολιτικού κατεστημένου, ειδικότερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ενέχονται σε προκλητικές χαριστικές πράξεις και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, το βρόμικο επιτελείο της ΝΔ, μαζί με το μνημονιακό κατεστημένο, μοιάζει έτοιμο να αναζητήσει ποινικές ευθύνες για τη φαιδρότητα του “Νομισματοκοπείου” από τον Παναγ. Λαφαζάνη.

Αν νομίζουν, όμως, κάποιοι στη Ν.Δ. ότι με τον αντιπερισπασμό αυτού του τύπου θα θολώσουν τα νερά και θα αποφύγουν την τιμωρία, είναι μακριά νυχτωμένοι!

Στο παραληρηματικό κείμενο της πρότασης για εξεταστική επιτροπή, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του επικαλούνται συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη στον ΣΚΑΪ, όπου ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο Ντάιζελμπλουμ τον είχε προειδοποιήσει πως θα έκλεινε τις τράπεζες αν δεν υπέγραφε το μνημόνιο και ότι η διαπραγματευτική ομάδα αναζητούσε μέτρα εκτάκτου ανάγκης για την περίπτωση που οι εταίροι θα μας πέταγαν, με δική τους πρωτοβουλία, έξω από την ευρωζώνη. Αυτό, για τον κ. Μητσοτάκη, είναι απόδειξη ότι η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα… προετοίμαζε την έξοδο από την ευρωζώνη! Προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το ήδη χαλύβδινο επιχείρημά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται μια άλλη συνέντευξη, του Γιάννη Στουρνάρα αυτή τη φορά, όπου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε ότι είχε πληφορορίες για… εισβολή στο Νομισματοκοπείο και είχε πάρει τα μέτρα του για να την αποτρέψει!

Φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται άριστα, τουλάχιστον σε στιγμές νηφαλιότητας, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η περί αυτόν ηγετική ομάδα ουδέποτε επεξεργάστηκαν σοβαρά ένα “Σχέδιο Β” για έξοδο από την ευρωζώνη, καθώς ήθελαν σώνει και καλά να πιστεύουν ότι θα γινόταν δυνατή μια κάποια χαλάρωση της μνημονιακής λιτότητας εντός ευρώ. Γι’ αυτό υπέγραψαν τη βαρειά υποχώρηση του Φεβρουαρίου και “έξυσαν τον πάτο του καζανιού”, καθώς παρέδωσαν όλα τα συναλλαγματικά αποθέματα του Δημοσίου για να αποπληρώσουν και το τελευταίο σεντ των δανειακών δόσεων, δένοντας οι ίδιοι τα χέρια τους καθώς πλησίαζε η στιγμή της αλήθειας. Αν σκέφτονταν όντως τη ρήξη με την ευρωζώνη, έστω και ως ύστατη, αναγκαστική λύση, ο Αλέξης Τσίπρας και οι περί αυτόν θα αξιοποιούσαν το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού, που η ίδια η Νέα Δημοκρατία και το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου είχαν μεταφράσει εκ των προτέρων ως ΟΧΙ στο ευρώ, αντί να προδώσουν με τόσο ταπεινωτικό τρόπο τη λαϊκή βούληση.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ενώ ζητάνε με την πρόταση τους να εξετασθεί το πώς φτάσαμε στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, την οποία θεωρούν επιζήμια, κάνουν “γαργάρα” την ανάγκη να εξετασθεί αυτό το μέγα σκάνδαλο και να αναζητηθούν οι ευθύνες για όσους το διευκόλυναν.

Η ΝΔ με την πρόταση της κάνει αναφορά στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, όχι ως μέγα σκάνδαλο, μέσω του οποίου το δημόσιο ζημιώθηκε περίπου 40 δις και οι τράπεζες πέρασαν τζάμπα στα ξένα funds αλλά ως μια κακή εξέλιξη, η οποία έγινε αναγκαστική εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν παρελκυστική όσον αφορά στην πιστή και κατά γράμμα εφαρμογή των υποδείξεων των πιστωτών.

Η κυβέρνηση Τσίπρα φέρει βαρύτατες ευθύνες όχι για όσα τις αποδίδει ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αλλά για τα ακριβώς αντίθετα.

Φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση Τσίπρα γιατί έκανε “διαπραγματευτικό τουρισμό” και δεν έθεσε εξ αρχής, μαζί με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, την εναλλακτική θέση της εξόδου από την ευρωζώνη, ως βιώσιμη πρόταση και ως το μόνο δρόμο για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της περί ακύρωσης των μνημονίων.

Όπως η κυβέρνηση Τσίπρα φέρνει βαρύτατες ευθύνες για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν στο ακέραιο.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η καταγέλαστη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας περί εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls λειτουργεί απλώς ως “ρελάνς” στην εξίσου καταγέλαστη πρόταση της κυβέρνησης περί εξεταστικής επιτροπής για τα οικονομικά σκάνδαλα. Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: ενός φτηνού αντιπερισπασμού από τους δύο συνενόχους στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, ενόψει των νέων, εξοντωτικών μέτρων (ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια, ταμείο ιδιωτικοποιήσεων) που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ίσως ο κ. Μητσοτάκης ευελπιστεί ότι με τεχνάσματα αυτού του τύπου θα γλυτώσει το μερίδιο της λαϊκής κατακραυγής που του αναλογεί. Άλλη μια βαρύτατη ψευδαίσθηση, που μαρτυρεί τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.