Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε. εκφράζει τον βαθύτατο αποτροπιασμό της για την καταγγελλόμενη από ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες ωμή αστυνομική βία (στα όρια του βασανισμού) που τούς ασκήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου και στο αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης.

Το πε­ρι­στα­τι­κό ήρθε στη δη­μο­σιό­τη­τα μετά από σχε­τι­κό Δελ­τίο Τύπου των Για­τρών του Κό­σμου) (http:// mdmgreece.gr/deltio-tipou-anaferomeni-astinomiki-via-pros-asinodeftous-anilikous-pou-kratounte-sto-kentro-ypodochis-ke- taftopiisis-sti-moria-lesvou/ )

Κα­λού­με τις ει­σαγ­γε­λι­κές αρχές του νη­σιού να δια­τά­ξουν την άμεση διε­ρεύ­νη­ση του πε­ρι­στα­τι­κού και να κα­τα­λο­γί­σουν τις δέ­ου­σες ποι­νι­κές ευ­θύ­νες στους δρά­στες αστυ­νο­μι­κούς. Κα­λού­με επί­σης την κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ–ΑΝΕΛ να ανα­λά­βει τις ευ­θύ­νες της και να βάλει τέλος στην ωμή αστυ­νο­μι­κή βία και ασυ­δο­σία που υπο­θάλ­πουν οι πο­λι­τι­κές της απέ­να­ντι στους πρό­σφυ­γες και τους με­τα­νά­στες. Βία και ασυ­δο­σία που είναι σύμ­φυ­τες με την ανά­γκη να υπε­ρα­σπι­στεί τον μνη­μο­νια­κό προ­σα­να­το­λι­σμό της  και την επο­νεί­δι­στη συμ­φω­νία Ε.Ε.–Τουρ­κί­ας στο Προ­σφυ­γι­κό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.