Η κατανομή των 1538 θέσεων σηματοδοτεί ταυτόχρονα και νέα λουκέτα σε Νοσοκομεία.

2015_koinonia_ygeia_nosokomeio-sos-perithalpsi

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Η ανακοίνωση της κατανομής των 1538 θέσεων για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ μεγάλωσε τις εύλογες ανησυχίες των εργαζομένων σε αρκετά κυρίως περιφερειακά Νοσοκομεία ότι δηλαδή τα λουκέτα είναι προ των πυλών εξαιτίας της απουσίας προκήρυξης έστω και ελάχιστων θέσεων για αυτά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Νοσοκομεία της Πρέβεζας του Μεσολογγίου, της Αμαλιάδας, της Λευκάδας κ.α.

Βεβαίως η συγκεκριμένη κατανομή (στις περισσότερες περιπτώσεις ο αριθμός των θέσεων είναι μονοψήφιος) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει έστω και στο ελάχιστο τα τεράστια κενά που σε αρκετά νοσοκομεία φτάνουν και στο 50 % των ήδη συρρικνωμένων οργανικών θέσεων εξαιτίας κυρίως μνημονιακών δεσμεύσεων.

Όμως η απουσία κατανομής έστω και ενός ελάχιστου αριθμού θέσεων σε αυτά τα Νοσοκομεία δείχνει ότι τα μνημονιακά σχέδια που κατέστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και προέβλεπαν συγχώνευση ή και κλείσιμο νοσοκομείων δεν έχουν εγκαταλειφθεί, αντίθετα ακολουθούνται κατά γράμμα και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Από την κατανομή αυτή φαίνεται ότι δεν λείπουν και θέσεις που φωτογραφίζουν «αιτήματα» πολιτικών παραγόντων, συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του νοσοκομειακού κατεστημένου.

Για το θέμα που είναι ιδιαίτερα σοβαρό θα επανέλθουμε σύντομα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.