Η κραυγή του Λαρισαίου γιατρού…

Η αιμοραγία της μετανάστευσης συνεχίζεται.

10-1--5-thumb-largeΠηγή: larissanet.gr

Ένας ακόμη επιστήμονας, ο γιατρός Παναγιώτης-Σωκράτης Λουμάκης, που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, μεταναστεύει στην Ιρλανδία για καλύτερες μέρες.

Ο γιατρός, πατέρας πολύτεκνης οικογένειας, μεταναστεύει στην Ιρλανδία με τη γυναίκα του και το μικρότερό τους γιο, αφήνοντας στην Ελλάδα τα άλλα παιδιά τους, φοιτητές.

Στο σημείωμά του, στην προσωπική του σελίδα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κατακεραυνώνει τους πολιτικούς της χώρας μας. Ειδικότερα αναφέρει:

«Ένα καινούργιο κεφάλαιο άρχισε στο βιβλίο της ζωής μας από χθές. Η γυναίκα μου, ο μικρότερος γυιός μου και εγώ αφήνουμε την Ελλάδα και μεταναστεύουμε στην Ιρλανδία (παραμένει στην Ελλάδα η φοιτητιώσα νεολαία) αναζητώντας το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης που η ανίκανη και διεφθαρμένη φάρα των Ελλήνων πολιτικών μάς στέρησε.

Δεν ξεχνάμε βέβαια την πατρίδα μας, δεν «ρίχνουμε μαύρη πέτρα πίσω μας», θα ζούμε με την προσμονή του «νόστου», της επιστροφής. Και κάνω μιαν ευχή. Όταν επιστρέψω πίσω στην πατρίδα μου, ελπίζω να είναι ελεύθερη και απαλλαγμένη από τις τωρινές μιαρές συμμορίες των πολιτικών που εναλλάσσονται στην εξουσία προτάσσοντας το διαφορετικό χρώμα της πολιτικής παντιέρας τους, ενώ κατά βάθος είναι ίδιες και απαράλλακτες. Όμως για να πραγματοποιηθεί η ευχή μου, θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να γίνει λιγότερο ατομιστής και αφελής, περισσότερο προσανατολισμένος στο κοινό συμφέρον και οξυδερκής και να επιλέξει ως ηγέτες του πρόσωπα που θα διαθέτουν τόσο αρετή, όσο και τόλμη, σύμφωνα με τη ρήση του Ανδρέα Κάλβου (στην «ωδή εις Σάμον») «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Δυστυχώς για την πατρίδα μας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που νέμονταν την εξουσία από το 1981 και μετά (για να μην επεκταθούμε παλαιότερα), δεν διέθεταν αρετή. Από την άλλη, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο και εγώ, όπως πολλοί άλλοι, πίστεψα, δεν είχε την τόλμη να συγκρουσθεί με τους Ευρωπαίους δυνάστες μας, κατ’ ευφημισμό εταίρους μας, για χάρη τού λαού που εκπροσωπεί. Ας ελπίσουμε λοιπόν σε μία μελλοντική έντιμη και τολμηρή ταυτόχρονα Ελληνική πολιτική ηγεσία για να δεί ο τόπος μας καλύτερες μέρες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.