Αν αυτό δεν είναι κυβερνητικός συνδικαλισμός, τότε τι είναι;

%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-399x420

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ στις 9/9/2016 στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της παράταξης ΑΡΜΑ Τ. Παντέλης επιτέθηκε φραστικά με βαρείς χαρακτηρισμούς (συκοφάντης, ψεύτης, αλήτης κ.α.) στο μέλος του ΜΕΤΑ υγειονομικών Γ. Μανουσάκη επειδή στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι στελέχη του ΑΡΜΑτος κάνουν κυβερνητικό συνδικαλισμό προβάλλοντας στο διαδίκτυο τις θέσεις της κυβέρνησης και των υπουργών Υγείας.

Δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε, και δύο από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της παράταξης του Τ. Παντέλη στις 6/10/2016, την επομένη της κινητοποίησης των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία  στις 5/10 στην ΑΘήνα, αντί να προβάλουν τις θέσεις του κινήματος και των σωματείων για την κινητοποίηση, προέβαλαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τις απόψεις του αν. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Θ. Κωσταντινίδης και ο εκπρόσωπος του ΑΡΜΑτος στην επιτροπής νοσηλευτών-τριων της ΠΟΕΔΗΝ Δημ. Τζιάλας, αντί να δημοσιοποιήσουν εικόνες και ρεπορτάζ από την επιτυχημένη πανελλαδική κινητοποίηση, προέβαλαν τη συνέντευξη Πολάκη στην ΕΡΤ την ίδια μέρα και ώρα με την οποία προσπάθησε επικοινωνιακά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να απαντήσει στην κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία (στην οποία συμμετείχαν έστω και με κλειστό πανό και κάποια μέλη του ΑΡΜΑτος, προφανώς «για τα μάτια του κόσμου).

Πέρα από το ότι αποδείχθηκε στην πράξη ότι  το ΜΕΤΑ είχε δίκιο σε όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του Γ.Σ. στη Θεσσαλονίκη για το ρόλο των στελεχών του ΑΡΜΑτος ως κυβερνητικών συνδικαλιστών, είναι λυπηρό το ότι συνάδελφοι (και πρώην συναγωνιστές) που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος στην Υγεία, στην πράξη λειτουργούν ως μακρύ χέρι της κυβερνητικής εξουσίας.

Και δυστυχώς δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις παρατάξεις που υποτίθεται θέτουν ως αντιπάλους στους συνδικαλιστικούς αγώνες τους, με  συνδικαλιστές του παρελθόντος που μετατράπηκαν σε εκφραστές του εργοδοτικού καθεστώτος μόλις έλαβαν κυβερνητική εξουσία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s