Εκλογές κοινού υπηρεσιακού συμβουλίου

στα νοσοκομεία Αττικόν, Θριάσιο, ΨΝΑ και Ασκληπιείο Βούλας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, 8πμ.-5μμ.

 

kokkinos-fakelos-ekloges-red-enotiko-kinima

Η συμμετοχή μας στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο των νοσοκομείων ΑΤΤΙΚΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΨΝΑ και ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, έχει ως σκοπό την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των δίκαιων και νόμιμων διεκδικήσεων όλων των συναδέλφων.

Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που τα προβλήματα των δημοσίων νοσοκομείων έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Προσλήψεις μόνιμου δεν γίνονται με αποτέλεσμα το ήδη κουρασμένο προσωπικό να ανακυκλώνεται. Με το νέο νόμο για την κινητικότητα στο δημόσιο, που είναι στα σκαριά θα εφαρμοστεί το δόγμα: κανένας υγειονομικός μόνιμος σε νοσοκομεία, θέση ή τμήμα. Αν οι ανάγκες το απαιτούν θα αποφασίζεται η μετακίνησή σου π.χ. σε νησιά ή σε άλλο νοσοκομείο της περιφέρειας για να καλύψει τις ανάγκες. Εργαζόμενος λάστιχο δηλαδή και υπό διαρκή κίνηση. Οι εσωτερικές μετατάξεις και η έγκριση εκπαιδευτικών αδειών θα λειτουργεί αρνητικά προς τους εργαζόμενους. Η τρομοκρατία, η αυθαιρεσία και οι “μετακινήσεις για παραδειγματισμό” θα ενταθούν. Η στάση επομένως του εκπροσώπου εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια θα είναι βαρύνουσας σημασίας (μετατάξεις, αποσπάσεις, πειθαρχικές διώξεις, επιλογή προϊσταμένων τμημάτων, εκπαιδευτικές άδειες).

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν εκλέγεται για να ανεχτεί ρουσφετολογικές πολιτικές και ούτε εξυπηρετήσεις ορισμένων σε βάρος όλων των άλλων. Πρέπει να είναι εκφραστής της ισονομίας μεταξύ των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους. Είναι αυτονόητο για εμάς ότι ο αιρετός οφείλει να είναι αγωνιστής, έντιμος και μέσω αυτού οι εργαζόμενοι θα ενισχύουν την θέση τους, θα έχουν την δική τους φωνή, θα ενημερώνονται και θα αποκαλύπτονται αυθαιρεσίες και παράνομες ενέργειες. Σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων να κινητοποιεί μαζικά τους συναδέλφους όταν τα υπηρεσιακά συμβούλια παραβιάζουν δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος δεν ψηφίζεται απλά για να συμμετέχει σε μια άχρωμη, ουδέτερη διαδικασία, εμείς θέλουμε να παλεύει για προσλήψεις, να πηγαίνει κόντρα στην βαρβαρότητα της εξόντωσης του προσωπικού ,που επιβάλλουν οι διοικητικοί εκπρόσωποί της στα νοσοκομεία π.χ. διευθυντές υπηρεσιών, να υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους σε ρεπό, άδειες, μετατάξεις, αποσπάσεις.

      Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ:

Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τα τυπικά προσόντα να μπορούν να μεταταχθούν ή να καταλάβουν θέσεις ευθύνης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αρνητικές γνωμοδοτήσεις, όλοι να αντιμετωπίζονται ισότιμα χωρίς να νιώθουν ότι υπάρχει αδικία στο πρόσωπό τους, ΟΧΙ στην προνομοιακή μεταχείριση ορισμένων συναδέλφων. Όλες οι υπηρεσίες έχουν ανάγκη προσωπικού. Όλα τα οργανικά  κενά πρέπει να καλυφτούν με μόνιμο προσωπικό. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα του μνημονίου, του χρέους της υποχρηματοδότησης, των υπερτιμολογήσεων και των νοσοκομείων εταιρειών.

Μην αφήνεις κανέναν να αποφασίζει για σένα χωρίς εσένα.

Συμμετέχουμε στις εκλογές για δίκαιη εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων.

ΥΠΟΦΗΦΙΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ:

Γεωργιάδης Ιωάννης    Διοικητικός  ΑΤΤΙΚΟ

Καράογλου Μαρία        Νοσηλεύτρια  ΑΤΤΙΚΟ

Κατσούρης Γεώργιος  Κλιβανιστής   ΑΤΤΙΚΟ

Καρτάκη Ελένη             Ψυχολόγος   ΔΑΦΝΙ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΙΔΑΧ-ΓΙΑΤΡΟΙ :

Αλάτση Ανδριάνα    ΑΤΤΙΚΟ

Γκολφάκης Παρασκευάς  ΑΤΤΙΚΟ

Θεοδωρίδης Κων/νος  ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Πασχαλίδου Χρυσούλα  ΑΤΤΙΚΟ

Πενταζός Παναγιώτης-Νεκτάριος  ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s