Αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη (19/10) στις 3 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

oldphotospleisthriasmoi1408948492

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμιά λαϊκή κατοικία – κανένα μικρό ακίνητο να μην βγει στο σφυρί

Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις διογκούμενες κινητοποιήσεις σε Ειρηνοδικεία φέρεται να έχει την πρόθεση να απαγορεύσει νομοθετικά τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επεκτείνοντας τον αναθεωρημένο «νόμο Κατσέλη» για χρέη προς το Δημόσιο. Πρόκειται φυσικά για έναν ακόμη καθαρό εμπαιγμό εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών δανειοληπτών, λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ακόμη και αν η τρόικα δώσει την άδεια – και αυτό ακόμη είναι αβέβαιο – σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, το πρόβλημα δεν λύνεται. Αυτό διότι ο αναθεωρημένος «νόμος Κατσέλη» δεν προσφέρει «ασπίδα» προστασίας ούτε καν της πρώτης κατοικίας, ακόμη περισσότερο της λαϊκής περιουσίας.

Οι πλειστηριασμοί σπιτιών και μικρών ακινήτων φτωχών νοικοκυριών, κατεστραμμένων από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών, που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, θα συνεχιστούν!

Το μόνο που μπορεί να σταματήσει αυτή τη βαρβαρότητα είναι η λαϊκή αντίδραση και η μαζική αγωνιστική κινητοποίηση. Η ακύρωση όλων των πλειστηριασμών την περασμένη Τετάρτη, λόγω και της αποχής των συμβολαιογράφων, οι οποίοι εξωθήθηκαν στην αποχή από τους αγώνες στα Ειρηνοδικεία, υπήρξε μια ακόμη νίκη του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών.

Η ΛΑΕ καλεί τους πολίτες και πρώτα από όλα τους νέους, με την αγωνιστική τους παρέμβαση την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στις 3 μ.μ., σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, να μην επιτρέψουν να «βγει στο σφυρί» καμιά λαϊκή κατοικία.

Ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
συνεχίζεται μέχρι τη νίκη

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

17/10/2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s