Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι!

Οι αυταρχικές και αντιδημοκρατικές
μεθοδεύσεις της διοίκησης
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

asklipieio_eisodos-300x162Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το σωματείο μας στις 12 Οκτώβρη παρουσία πολλών εκπροσώπων και αλληλέγγυων συναδέλφων από την ΑΔΕΔΥ, από ομοσπονδίες και σωματεία της υγείας και ευρύτερα, αντί ο κ. Ρούπας να επανεξετάσει την στάση του με την αναγνώριση του δικαιώματος των εκπροσώπων των εργαζομένων στην διαφορετική άποψη από αυτή της διοίκησης και την ανάκληση των παράνομων και δυσμενών μετακινήσεων, με δελτίο τύπου που διακίνησε το γραφείο του την ίδια ημέρα, δείχνει να συνεχίζει και να κλιμακώνει την εν γένει απαράδεκτη, αλαζονική και καταφανώς παράνομη συμπεριφορά του.

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε:
α) Στοχοποιεί καθαρά πλέον τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου γιατί (άκουσον, άκουσον) δεν δίνουν θετική ψήφο στις εισηγήσεις του προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου πιστεύοντας, προφανώς, ότι αυτός έχει το “ΑΛΑΘΗΤΟ” και ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν προσωπικότητα και άρα δεν δικαιούνται να έχουν άποψη και κρίση, αντίθετα οφείλουν απόλυτη υπακοή στην εξουσία του!
β) Με την αλαζονεία της εξουσίας που τον διακρίνει, ισχυρίζεται ότι έχει την απόλυτη και ανέλεγκτη (;) εξουσία να «διαχειρίζεται το προσωπικό» και άρα να «αποφασίζει και να διατάσσει» αυθαίρετες και δυσμενείς μετακινήσεις εργαζομένων, επειδή συμμετέχουν και εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Σωματείου για κινητοποιήσεις, μετακινήσεις που είναι πρόδηλα παράνομες (Ν.4369/2016 και συνδικαλιστική νομοθεσία).
γ) Θεωρεί την καθαίρεση της συναδέλφου προϊσταμένης στο πρωτόκολλο ως αποκατάσταση της νομιμότητας (!) επικαλούμενος έγγραφο του υπουργού Υγείας και, ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι διάταξη νόμου, επειδή προφανώς θεωρεί ότι το έγγραφο υπερισχύει του νόμου (!), δηλαδή «εξουσία είμαστε, ό,τι θέλουμε κάνουμε»…

Ο κ. Ρούπας με τις διώξεις και τις μετακινήσεις δεν θίγει τα «προνόμια» κάποιων, όπως διαδίδουν τα παπαγαλάκια του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά απειλεί τα δικαιώματα ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Επειδή οι δηλώσεις φρονημάτων σε αυτόν τον τόπο τελείωσαν με την πτώση της χούντας και επειδή οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται τυράννους καλούμε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή την Τετάρτη 19/10/2016 στις 12.00

Χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας!

Το Δ.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s