Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ «γύρισαν την πλάτη» στον Υπουργό Υγείας (βίντεο).

pagni4_0

Πηγή: ekriti.gr

Τελείως διαφορετικό ήταν το κλίμα υποδοχής του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο ΠΑΓΝΗ, σε σχέση με εκείνο που επικράτησε νωρίτερα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Κι αυτό γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ που είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του νοσοκομείου περιμένοντας τον υπουργό, δεν δέχθηκαν να μπουν στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου και να ανοίξουν διάλογο μαζί του, «γυρίζοντάς του την πλάτη». Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μπήκαν μέσα και, όσοι μπήκαν, δεν φαίνεται να πήραν στα σοβαρά τα όσα είπε ο υπουργός.

ξανθος ηρακλειο

Στην είσοδο του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι του επιτέθηκαν φραστικά, αναφέροντάς του τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά με μειωμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι εργαζόμενοι, δεν καλύπτονται από τις εξαγγελίες του υπουργού, καθώς και στο παρελθόν έχουν ακούσει αρκετές, αλλά καμία δεν υλοποιήθηκε.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου κ. Γιώργος Κωστάκης, σχολίασε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα τοποθετηθούν επί των εξαγγελιών όταν και εφόσον γίνουν πράξη. Έχουμε ακούσει πάρα πολλές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστάκης.

ξανθος ηρακλειο

Ο Υπουργός Υγείας δεν φαίνεται να έπεισε τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ κι αυτό φαίνεται από την αντίδρασή τους. Όπως είπε ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου, ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε σε προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ ωστόσο όπως λένε οι εργαζόμενοι, ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα διότι το σύστημα Υγείας καταρρέει. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη των κυβερνήσεων ώστε να γίνουν λιγότερο χρονοβόρες; Το χρονοδιάγραμμα το δικό μας είναι οι προσλήψεις να γίνουν μέχρι τις αρχές του 2017 και να υλοποιηθούν όλες οι εξαγγελίες του υπουργού.
Νωρίτερα ο υπουργός βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης όπου παρουσίασε το νέο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Κρήτη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s