Του… ρουσφετιού το κάγκελο γίνεται στα Νοσοκομεία!

oie_ao2e2dnprrug-203x300Πηγή: ygeionomikoi.gr

Φωτιά έχουν πάρει τα γραφεία υπουργών, ΔΥΠΕαρχών και διοικητών Νοσοκομείων από τις συνεχείς υπογραφές μετατάξεων, μετακινήσεων, τοποθετήσεων και άλλων εξυπηρετήσεων ημετέρων τους τελευταίους μήνες.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αυτή στην Κρήτη όπου βοηθός θαλάμου από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου μετακινήθηκε στο…  πρωτόκολλο της 7ης ΔΥΠΕ.

Στη Μυτιλήνη, απόφαση της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ αναιρεί απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου Μυτιλήνης για την επιστροφή υπαλλήλου που είναι αποσπασμένη παράνομα εδώ και σχεδόν δέκα χροόνια σε ΚΥ του νησιού, αδειάζοντας την διοίκηση και καθιστώντας το ΔΣ του νοσοκομείου σε αχυρανθρώπους.
Για το θέμα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα παρακάτω:

Η απόφαση αυτή ελήφθη μη λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης [αδειάζοντας την στην ουσία] άλλα και μια σειρά από άλλα δεδομένα.
Πιο συγκεκριμένα:

 • Το ΔΣ του νοσοκομείου Μυτιλήνης την 5/9/2016 με την 25η απόφαση του θέμα 6ο «Απόσπαση ΧΝ» έλαβε αρνητική απόφαση.
 • Στην ίδια συνεδρίαση το ΔΣ πήρε αρνητική απόφαση για την απόσπαση άλλης εργαζόμενης με πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Απόσπαση μάλιστα σε ΚΥ που αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα στελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση που η
  απόσπαση γίνεται σε ΚΥ με υπερ-καλυμμένες της ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Να σημειωθεί ότι για την συνάδελφο της οποίας εγκρίθηκε η απόσπαση έχει παραβιαστεί η νομιμότητα επανειλημμένα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ρουσφετολογικά. Την ίδια ώρα που σε ανάλογες περιπτώσεις δίκαια και νόμιμα αιτήματα εργαζομένων δεν ικανοποιούντο, προφανώς γιατί δεν είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες.
 • Δεν εφαρμόστηκε η δεκαετή παραμονή στο νοσοκομείο, υποχρέωση για την οποία μοριοδοτήθηκε κατά την πρόσληψή της.
 • Στην αρχή μετακινήθηκε στο ΚΥ ως βοηθός θαλάμου αν και δεν προβλέπετε τέτοια θέση στον οργανισμό του.
 • Τα τελευταία 10 χρόνια έχει δουλέψει στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μόνο για μία εβδομάδα.
 • Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων που ζητούνε ανάλογες αποσπάσεις & μετακινήσεις, που επικαλούνται σοβαρότερους λόγους που έχουν προβλήματα υγείας ή ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους είναι σε διπλάσια απόσταση από την παραπάνω. Η προνομιακή μεταχείριση που συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση δημιουργεί εντονότατο αίσθημα αδικίας και έλλειψης αξιοκρατίας.

Κα Διοικήτρια
Η πρόθεση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν είναι η στοχοποίηση ή ρεβανσιστική αντιμετώπιση της συναδέλφου. Αντίθετα αυτό που προτείναμε στην διοίκηση του Νοσοκομείου και προτείνουμε και τώρα σε σας είναι:

 • Αφού ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες και αξιολογηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων, να εξεταστούν από την διοίκηση του νοσοκομείου ταυτόχρονα όλα τα αιτήματα μετακινήσεων και αποσπάσεων που εκκρεμούν όλα αυτά τα χρόνια.
 • Στο βαθμό που υπάρχει δυνατότητα 1-2 αποσπάσεων – μετακινήσεων, αυτές να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια και με αίσθημα ισοτιμίας. Για παράδειγμα, αντί να πάρει ένας εργαζόμενος 2 χρόνια απόσπαση να πάρουν από ένα 6μηνο 4 συνάδελφοι όταν συντρέχουν παρόμοιοι
  λόγοι.

Στα πλαίσια των παραπάνω σας παρακαλούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας ώστε να εξεταστούν από μηδενική βάση τα αιτήματα και να νοιώσουν όλοι οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά το αίσθημα αξιοκρατίας και δικαιοσύνης γύρω από αυτά τα θέματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s