Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής ΓΝ Άρτας: Το Σωματείο Εργαζομένων δεν θα γίνει παραμάγαζο του ΠΑΜΕ.

2015-meta_kiniseis_arta-aea

Πρώτη φορά μετά τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας, που η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ εμφανίστηκε σύσσωμη (κι οι τέσσερις εκλεγμένοι στο ΔΣ) στο έκτακτο ΔΣ που έγινε την Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016, στις 8 το πρωί.

Κι ήταν σύσσωμη γιατί υπήρχε η «ανάγκη» να περάσει από την πλευρά της, με απόφαση του ΔΣ, το 1ο θέμα που έβαλε ο πρόεδρος στην ημερήσια διάταξη: «Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας κι εκλογή αντιπροσώπων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ 19-20 Νοέμβρη 2016». Αν δεν ήταν κι οι 4 δεν θα μπορούσε να «περάσει» τέτοιο θέμα, αφού δεν θα υπήρχαν οι συσχετισμοί μέσα στο ΔΣ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα φαίνεται για το ΠΑΜΕ δεν υπήρχε αναγκαιότητα παρουσίας όλων των μελών. Ακόμη και για τα πολύ σοβαρά θέματα των εργαζομένων όπως η πληρωμή των δεδουλευμένων, οι διαδικασίες τοποθέτησης προϊσταμένων, οι απλήρωτες καθαρίστριες, δεν υπήρξε τέτοια συσπείρωση δυνάμεων! Και φυσικά το θέμα «πέρασε» με 4 υπέρ και 2 κατά! Μάλιστα «εκλογή αντιπροσώπων» δεν έγινε, έγινε ορισμός!

Εμείς ως Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής καταγγείλαμε την πρακτική και την μεθόδευση αυτή από την πλευρά της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καταψηφίσαμε το θέμα αυτό στο συγκεκριμένο ΔΣ και δεσμευτήκαμε να το καταγγείλουμε και δημόσια.

Εμείς το δηλώνουμε καθαρά ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των ΚΥ Άρτας, παραμάγαζο του ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να γίνει. Τα συνδικάτα είναι το κοινό σπίτι όλων των εργαζομένων και οι δυνάμεις που πραγματικά ενδιαφέροντα για τα προβλήματα των εργαζόμενων και για τον αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων παλεύουν για την ανατροπή των συσχετισμών μέσα στα συνδικάτα και για τον συντονισμό όλων των ταξικών δυνάμεων προκειμένου να υπερβούν την αδράνεια και την ανοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, να μην υλοποιήσει την απόφαση αυτή!

Τους καλούμε, όπως και όλους του εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των ΚΥ Άρτας, να συσπειρωθούμε και να δώσουμε την μάχη απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων. Να παλέψουμε για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και για την πληρωμή των καθαριστριών του Νοσοκομείου, που αυτή τη φορά είναι απλήρωτες όχι από τον εργολάβο, αλλά από το ελληνικό δημόσιο!

Τους καλούμε να δώσουμε τη μάχη, μαζί με όλο τον κόσμο της δουλειάς, της πανελλαδικής απεργίας της 24ης Νοέμβρη που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και που οι ταξικές δυνάμεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος πρέπει να εργαστούν για να πάρει πανεργατικά χαρακτηριστικά, απέναντι στην εφαρμοζόμενη και στην σχεδιαζόμενη αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.

Τους καλούμε να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, την μέρα της επίσκεψης του Ομπάμα ( 15 Νοέμβρη) και να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις για την 43η επέτειο   την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Τους καλούμε να ασχοληθούν με την συσπείρωση των δυνάμεων του κόσμου της δουλειάς και των βαριά πληττόμενων μικρών και μεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών,, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων κι αγροτών και όχι να πράττουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, με χωριστή ατζέντα!

Εκεί θα κριθούμε όλοι κι όχι σε συνδιασκέψεις κομματικών συνδικαλιστικών παρατάξεων! Κι αν ένα σωματείο είναι «ταξικό», όπως έχει χαρακτηρίσει το δικό μας ο Ριζοσπάστης μετά τις εκλογές του Μάρτη του 2016, δεν φαίνεται από τον συσχετισμό στο ΔΣ αλλά από το κατά πόσο μπορεί να κινητοποιήσει του εργαζόμενους του ή όχι φαίνεται!

Άρτα, Νοέμβρης 2016
Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s