Κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν κοινωνικό Καιάδα για ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες.

Πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο
Παρασκευή 2/12, 10 πμ, στην Ομόνοια.

Κάλεσμα της ΛΑ.Ε. εδώ

0000amea

Πηγή: Iskra.gr

Οι δανειστές απαιτούν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης τη δραστική περικοπή κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (0,5% του ΑΕΠ) της δημόσιας κοινωνικής δαπάνης για τα 35 συνολικά κοινωνικά, προνοιακά, αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα,που χορηγούνται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στη χώρα μας. Η δημόσια αυτή δαπάνη έχει ήδη περιοριστεί στα χρόνια των μνημονίων από 3 δισ ευρώ ετησίως στα 1,793 δισ ευρώ το 2016.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήδη έχει αρχίσει να υποχωρεί άτακτα στις απαιτήσεις των δανειστών, αφού έχει ήδη αποδεχτεί να προχωρήσει στην κατάργηση πολλών από αυτά τα επιδόματα, αλλά και στον περιορισμό των δικαιούχων σε άλλα από αυτά μέσω της θέσπισης για πρώτη φορά εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησή τους. Ήδη έχουν βάλει στο μάτι τα φοιτητικά-στεγαστικά επιδόματα, τον κοινωνικό τουρισμό, την επιδότηση τέκνων εργατικών οικογενειών για παιδικές κατασκηνώσεις, κοινωνικές φοροαπαλλαγές και προχωρούν ακάθεκτοι.

Οι όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα θίξει τα αναπηρικά και τα οικογενειακά επιδόματα είναι «λόγια του αέρα», αφενός γιατί έχει αναλάβει αντίστοιχες δεσμεύσεις με το 3ο μνημόνιο, αφετέρου επειδή δεν θέλει να έχει απέναντι στη χρηματοδότηση των δανειστών και στα συνεπακόλουθα μνημόνια λιτότητας εναλλακτική λύση.

Τα κοινωνικά, οικογενειακά, προνοιακά και κυρίως τα αναπηρικά επιδόματα αποτελούν την ελάχιστη κρατική προστασία στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που σήμερα υποφέρουν πολύ περισσότερο λόγω της κατάρρευσης στα χρόνια των μνημονίων των κοινωνικών πολιτικών και ιδιαίτερα των δομών της δημόσιας υγείας, που τις έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους για την υγεία και κυρίως την ίδια τη ζωή τους.

Η μείωση ή η κατάργηση αυτών των επιδομάτων οδηγεί τις ευπαθείς ομάδες – και κυρίως τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση, στον κοινωνικό αποκλεισμό και στον «κοινωνικό Καιάδα».

Σήμερα απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές.

Τα ΑΜΕΑ, οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι στην κοινωνική φροντίδα και πρόνοια και συνολικά στις κοινωνικές δομές καθώς και όλος ο λαός πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια, στο οποίο καλεί, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και όλοι οι φορείς των ΑΜΕΑ και οι σύλλογοι των γονιών τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s