Κι όμως, ξέμειναν και από υλικά τα Νοσοκομεία, κ. Πολάκη.

polakis-300x164Πηγή: ygeionomikoi.gr

Ο αν. υπουργός υγείας κ. Πολάκης, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαλαλεί ότι τα Νοσοκομεία το 2016 δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα οικονομικό πρόβλημα, αφού έχουν διασφαλιστεί τόσο οι πιστώσεις όσο και η χρηματοδότηση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως του κ. Πολάκη, τα Νοσοκομεία δεν έχουν μόνο πρόβλημα χρηματοδότησης, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, αλλά ακόμα και ύπαρξης πιστώσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τους τελευταίους μήνες να προμηθευτούν υλικά και τρόφιμα.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τις Υγειονομικές περιφέρειες, σε συνεννόηση προφανώς με το Υπ. Υγείας, να προμηθεύονται υλικά (υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια κλπ) και να τα διαθέτουν στα Νοσοκομεία για να μπορούν στοιχειωδώς να λειτουργήσουν.

Ενδεικτικά αν ανατρέξει κάποιος στη διαύγεια της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας θα βρει δεκάδες αποφάσεις για αγορά υλικών προκειμένου τα Νοσοκομεία, που είναι στην ευθύνη της, να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία τους.

Πρόσφατη άλλωστε είναι η καταγγελία του Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ ότι στο Νοσοκομείο Νίκαιας, λόγω της έλλειψης πιστώσεων, ζητείτο από το νοσηλευτικό προσωπικό να παραγγέλλει υλικά με δική του ευθύνη.

Προβλήματα έχουν εμφανιστεί σε μια σειρά Νοσοκομεία, τόσο σε υγειονομικό υλικό όσο και σε αντιδραστήρια. Μάλιστα το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, λόγω έλλειψης πιστώσεων, θα είχε ξεμείνει από γάλα και γιαούρτι αν μια σειρά τοπικοί φορείς δεν προχωρούσαν σε δωρεές για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ας μην «κοκορεύεται» λοιπόν ο κ. Πολάκης ότι το Υπουργείο Υγείας έχει διασφαλίσει τις πιστώσεις και τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων. Η μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί αυτός και η κυβέρνησή του, όχι μόνο δεν διασφαλίζει την οικονομική ευρωστία των Νοσοκομείων, αντίθετα διευρύνει τα προβλήματα και τα οδηγεί στην υποβάθμιση και τον οικονομικό μαρασμό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s