Κάλυμνος: Κάτω από 50% η στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ

ekav-300x225Πηγή: ygeionomikoi.gr

Υποτυπώδη στελέχωση και εργασία σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης στον Τομέα Καλύμνου, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με άρθρο που ανέβηκε στον ιστοχώρο ekabnews.gr.

Ο τομέας ιδρύθηκε το 2014 και καλύπτει τους 14.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού, στους οποίους προστίθενται υπερδιπλάσιοι τουρίστες τους θερινούς μήνες, καθώς και οι πρόσφυγες που φτάνουν από τα μικρασιατικά παράλια. Κατά τη συγκρότησή του, μετατάχτηκαν σε αυτόν 5 διασώστες (ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου) του τοπικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας. Ουδέποτε όμως συμπληρώθηκε ο αριθμός των 11 που απαιτείται για τη λειτουργία έστω ενός ασθενοφόρου σε 24ωρη/7ήμερη βάση, αφού:

– 3 ακόμη, οι οποίοι εργάστηκαν το 2016 μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, απολύθηκαν στις 19 Νοεμβρίου μολονότι κάλυπταν πάγιες ανάγκες. Ουδέποτε αντικαταστάθηκαν.

– Στις δύο προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας (7Κ/2014 – προσλήφθηκαν 186, 6Κ/2016 – θα προσληφθούν 93 διασώστες) δεν προβλέφθηκε ούτε μία θέση για την Κάλυμνο.

– Ομοίως, για το νησί δεν προβλέπεται καμμία από τις 165 σχετικές θέσεις (Πληρωμάτων διαφόρων φορέων, Οδηγών Πληρωμάτων ΕΚΑΒ) του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων.

Συνεπεία των παραπάνω, οι διασώστες αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς ξεκούραση, σε συνθήκες πολέμου, ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες βάρδιες. Ήδη τους οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και ημέρες αδείας για το 2016, κατάσταση που δεν προβλέπεται να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Το συγκεκριμένο καθεστώς δεν είναι, βεβαίως, πρωτόγνωρο ούτε εξαίρεση. Είναι ένα ακόμα δείγμα του πώς αντιμετωπίζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τους εργαζομένους στην Υγεία και τους ασθενείς, ακόμα και σε περιοχές όπου θα έπρεπε να υπάρχει αυξημένη μέριμνα, λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης και του ακριτικού χαρακτήρα τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.