Μόλις 50% η στελέχωση του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής

ekab_pic-300x202Πηγή: ygeionomikoi.gr

Με το μισό προσωπικό, συγκριτικά με όσους χρειάζεται, λειτουργεί το ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, όπως αποκάλυψαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο TV100 της Θεσσαλονίκης.

Ως αποτέλεσμα, χάνονται τουλάχιστον 15-20 βάρδιες κάθε μήνα. Οι διασώστες αναγκάζονται συχνά να κρύβουν (!) τα ανενεργά ασθενοφόρα για να μην ξεσπούν επάνω τους οι συγγενείς των ασθενών, οι οποίοι μες στον πόνο τους αδυνατούν να καταλάβουν ποιος φταίει για την αδράνεια.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη το καλοκαίρι, όταν ο πληθυσμός του νομού πολλαπλασιάζεται λόγω του τουρισμού. Μάλιστα, ο Δήμος Κασσάνδρας έχει φτάσει στο σημείο να προσφέρει δωρεάν διακοπές σε οικογένειες διασωστών από άλλες περιοχές της χώρας, με αντάλλαγμα συμμετοχή των τελευταίων στις βάρδιες των ασθενοφόρων κατά τη θερινή άδειά τους!

Προβληματικό είναι επίσης το καθεστώς συντήρησης των ασθενοφόρων που ανήκουν σε διαφορετικούς από το ΕΚΑΒ φορείς. Όπως αναφέρθηκε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ελλείψει των απαραίτητων κονδυλίων, η σειρήνα ασθενοφόρου του Νοσοκομείου Πολυγύρου επισκευάστηκε με χορηγία εμπορικού συλλόγου.

Ολόκληρη η εκπομπή βρίσκεται ΕΔΩ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s