Αφήστε κύριε Μητσοτάκη, από εσάς πήραμε, πήραμε, δεν θέλουμε άλλο!

15966066_654290601398883_7773574482668604825_n-300x225Πηγή: ygeionomikoi.gr

Το τμήμα επειγόντων του Ευαγγελισμού επισκέφθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εν αναμονή επόμενος μνημονιακός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε στο facebook «ήρωες» τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύουν εκεί.

Όμως, κύριε Μητσοτάκη, εμείς οι εργαζόμενοι στην Υγεία έχουμε πάρει ήδη τα τελευταία χρόνια μεγάλη δόση από τη μνημονιακή  πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της Υγείας. Επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επί υπουργίας και του αντιπροέδρου σας  Άδωνι Γεωργιάδη, ο χώρος της δημόσιας Υγείας συνέχισε να δέχεται μεγάλη επίθεση, με το πάγωμα των προσλήψεων (τις λίγες και ανεπαρκείς που γίνονται  σήμερα η ΝΔ τις κατηγορεί κιόλας σαν σπατάλες), με τη διάλυση της πρωτοβάθμιας Υγείας και την απόλυση των γιατρών που υπηρετούσαν σε αυτή, με τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων, με τις συνεχείς περικοπές των χρηματοδοτήσεων, με τις συρρικνώσεις Νοσοκομείων και οργανισμών.

Η μνημονιακή συνταγή που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της Υγείας, που με κάποιες παραλλαγές εφαρμόζει σήμερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και που θα εφαρμόσετε και εσείς σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ στο μέλλον, είναι μία και συγκεκριμένη: Περιορισμός χρηματοδοτήσεων και προσλήψεων στη δημόσια Υγεία, ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα, αύξηση των δαπανών των πολιτών για υγεία και φάρμακα, περιορισμός των δικαιωμάτων και των αμοιβών των εργαζομένων.

Από αυτά πήραμε, πήραμε, κύριε Μητσοτάκη, δεν θέλουμε άλλο!

Αυτό που ζητάμε ως εργαζόμενοι είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που ασκούνται όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της Υγείας, η απελευθέρωση των προσλήψεων και η υλοποίηση τόσων ώστε να καλυφθούν τα κενά, οι χρηματοδοτήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των Νοσοκομείων και οι αξιοπρεπείς αμοιβές για τους εργαζόμενους.  Και από αυτά, εσείς και τα άλλα μνημονιακά κόμματα, δεν μπορείτε να μας προσφέρετε τίποτα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s