«Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι» (video)

15873168_605587086291054_8659688027518297367_n

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Tο γύρο του πλανήτη κάνουν οι σοκαριστικές εικόνες που κατέγραψε πρόσφυγας, ο οποίος μιλάει γαλλικά και καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Οι σκηνές είναι, όπως θα δείτε, θαμμένες κάτω από το χιόνι.

Ο πρόσφυγας, λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί, είναι κατά πάσα πιθανότητα από την Αλγερία ή το Μαρόκο και τράβηξε το βίντεο στις επτά Ιανουαρίου:

«Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι» και συνεχίζει: «Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμεαπό εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό;! […] Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, τι είναι λογικό εδώ μέσα;».

Αυτές οι σοκαριστικές εικόνες αναδεικνύουν πόσο απάνθρωπη είναι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που έχει συνυπογράψει και η ελληνική κυβέρνηση, συμφωνία που κρατά δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους στα νησιά του Αιγαίου, σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων αυτών.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s