Φούμαρα οι αυξήσεις στους μισθούς και οι χιλιάδες προσλήψεις στα Νοσοκομεία.

misthoi_11_2016

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου συνοδεύτηκε με διθυράμβους από την κυβέρνηση και τους νεομνημονιακούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τον ισχυρισμό ότι δίνονται μεγάλες αυξήσεις στους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Ειδικότερα στο χώρο της Υγείας, το νεομνημονιακό φιλοκυβερνητικό ΑΡΜΑ επένδυσε σε αυτό, καταγγέλλοντας μάλιστα το ΜΕΤΑ Υγειονομικών ότι για λόγους σκοπιμοτήτων δεν θέλει να αναγνωρίζει ότι η Κυβέρνηση μέσω του μισθολογίου αναβάθμισε τις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Έρχεται όμως το Υπ. Οικονομικών να διαψεύσει τους ισχυρισμούς αυτούς μέσα από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2016.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Νοεμβρίου 2016 η μισθολογική δαπάνη για το δημόσιο ανήρχετο στα 8.305 εκατ. ευρώ έναντι 8.532 του αντίστοιχου μήνα του 2015. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει αβίαστα ότι η μισθολογική δαπάνη μειώθηκε κατά 227 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, η δαπάνη για τους μισθούς των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων από 1.719 εκατ. ευρώ το 11μηνο του 2015 ανήλθε, το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2016, στο ποσό των 1.729 εκατ. ευρώ.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι μισθολογική δαπάνη για το δημόσιο μειώθηκε, ενώ στο χώρο των νοσοκομείων η αύξηση ήταν απειροελάχιστη της τάξης του 0,6%.

Πού είναι λοιπόν οι γενναίες αυξήσεις που ισχυρίζονταν ότι δόθηκαν μέσω του νέου μισθολογίου τόσο οι κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και η ηγεσία του ΑΡΜΑτος;

Από τα στοιχεία αυτά γίνεται φανερό επίσης ότι οι χιλιάδες προσλήψεις που δηλώνει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας και τις διαλαλεί η ηγεσία του ΑΡΜΑτος ότι έγιναν στο χώρο της υγείας, είναι απλώς εξαγγελίες. Το λέμε αυτό γιατί αν αυτές είχαν πραγματοποιηθεί θα είχαν εκτινάξει κατά αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ – τουλάχιστον – το μέγεθος της μισθολογικής δαπάνης στα Νοσοκομεία.

Οι ισχυρισμοί των κυβερνητικών παραγόντων και πολύ περισσότερο των κυβερνητικών συνδικαλιστών του Άρματος για μεγάλες αυξήσεις μέσω του μισθολογίου στους εργαζόμενους στην υγεία καθώς και για χιλιάδες προσλήψεις στα Νοσοκομεία, διαψεύδονται καθημερινά ακόμα και από τα στοιχεία που δίνει η ίδια η κυβέρνηση. Μάλιστα όταν αυτά αποκαλύπτονται από το ΜΕΤΑ Υγειονομικών σιωπούν, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα διασωθούν. Όμως οι εργαζόμενοι που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα, τους έχουν πάρει χαμπάρι…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.