Ο θάνατος του 22χρονου πρόσφυγα στη Μόρια δεν είναι «κακιά στιγμή»

Ο τραγικός θάνατος του 22χρονου πρόσφυγα στη Μόρια
δεν είναι αποτέλεσμα μιας «κακιάς στιγμής»
Ο κ. Μουζάλας, αν έχει «τσίπα», οφείλει να παραιτηθεί.

lae_sima-696x416

Δελτίο Τύπου

Ο τραγικός θάνατος ενός 22χρονου Αιγύπτιου πρόσφυγα στο στρατόπεδο – «φυλακή» της Μόριας δεν είναι αποτέλεσμα μιας «κακιάς στιγμής». Είναι, δυστυχώς, το απολύτως προβλέψιμο αποτέλεσμα της απάνθρωπης αντιπροσφυγικής πολιτικής που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της Ε.Ε. Μιας πολιτικής που έχει εγκλωβίσει στα νησιά, κάτω από συνθήκες πραγματικής εξαθλίωσης, χιλιάδες θύματα των πολέμων και της ακραίας φτωχοποίησης που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές στον πλανήτη.

Όποια και αν είναι η αιτία θανάτου του νεαρού Αιγύπτιου που διέμενε σε σκηνή κάτω από συνθήκες εντονότατου ψύχους και κάθε είδους ελλείψεων κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας, όχι μόνο δεν αναιρεί αλλά επιτείνει τις συνολικές ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Γ. Μουζάλα. Ενός υπουργού που θα όφειλε να έχει την «τσίπα», να παραιτηθεί, καθώς φέρει και προσωπικά το βάρος αυτού του θανάτου, αποδεχόμενος την εφαρμογή πολιτικών που, κυριολεκτικά, δολοφονούν.

Σήμερα, είναι ο άδικος χαμός ενός νεότατου ανθρώπου από την Αίγυπτο και αύριο θα ακολουθήσει η απώλεια και άλλων ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες!

Η Λαϊκή Ενότητα, επιδιώκοντας σταθερά την διαρκή συνεργασία και ένα κοινό μέτωπο πάλης με τις υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις της αριστεράς, τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες και τα κινήματα αλληλεγγύης, θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να σταματήσουμε να θρηνούμε θανάτους που παρουσιάζονται ως «φυσιολογικά» γεγονότα, ενώ είναι στην πραγματικότητα ταξικές δολοφονίες.

Διεκδικούμε το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων για τους πρόσφυγες, την κατάργηση της αντιπροσφυγικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και των κέντρων κράτησης, την ισότιμη και αξιοπρεπή ένταξη και διαβίωση των προσφύγων στις κοινωνίες υποδοχής τους, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Διεκδικούμε την ανατροπή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που εφαρμόζουν πολιτικές που σκοτώνουν ανθρώπους.

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε.

25/1/2017

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s