Δελτίο τύπου Ν.Ε Υγείας για τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων.

ΛΑΕ Υ-Π

Η πρόταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας για την «αναμόρφωση της οργάνωσης των Νοσοκομείων» είναι ευθυγραμμισμένη πλήρως με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές πολιτικές που πετσόκοψαν τους οργανισμούς των Νοσοκομείων την περίοδο 2011-2012, συρρίκνωσαν  και ιδιωτικοποίησαν υπηρεσίες, συγχώνευσαν νοσοκομεία και έκλεισαν δομές.

H πρόταση αυτή δεν διαμορφώθηκε με βάση τις ανάγκες υγείας σε όλη την χώρα, αλλά έρχεται ως συνέπεια των μνημονιακών δεσμεύσεων που επιτάσσουν την «μείωση του δημοσίου τομέα» και την παράδοση των υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Αν υλοποιηθεί  το συγκεκριμένο σχέδιο, θα έχουμε σημαντική μείωση πανελλαδικά των οργανικών θέσεων του προσωπικού των Δημόσιων Νοσοκομείων, περαιτέρω συρρίκνωση υπηρεσιών (Διοικητική–τεχνική–εργαστήρια) εξαφάνιση των υπηρεσιών σίτισης – φύλαξης – καθαριότητας, παγίωση και διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, τμημάτων, εργαστηρίων καθώς και άνοιγμα του δρόμου για επάνοδο των εργολάβων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες αφού δεν συστήνονται οργανικές θέσεις για σίτιση, φύλαξη, καθαριότητα.

Αυτές οι προτάσεις  ουδεμία σχέση έχουν με τις σύγχρονες πληθυσμιακές και επιδημιολογικές ανάγκες της χώρας. Αντίθετα υπηρετούν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές επιταγές για απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και για την ολοκληρωτική εμπορευματοποίηση και παράδοση των υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Τέλος οι δήθεν διακηρύξεις της ηγεσίας του Υπουργείο Υγείας ότι θα βάλει λουκέτο στα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών γιατρών είναι αποπροσανατολιστικές, γιατί  με αυτό το σχέδιο τους εκχωρεί όλη τη νομή εξουσίας κλείνοντάς τους το μάτι για λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων στους χώρους του Δημόσιου Νοσοκομείου, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ασθενή.

  • Η ΛΑΕ καλεί το υγειονομικό κίνημα, τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και κάθε πολίτη να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού για δωρεάν – δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου.
  • Για τη επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες.
  • Για την επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

 Η ΛΑΕ θα παρουσιάσει σύντομα τις θέσεις της για τη Δημόσια Υγεία και ειδικότερα για τους Οργανισμούς Υγείας και Πρόνοιας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.