Γ. Γιαννόπουλος: Πρέπει να έχει Νοσοκομείο η Λευκάδα;

kleiston_2_large-300x151Πηγή: ygeionomikoi.gr

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Γιαννόπουλος στην πρόσφατη συνάντησή του με την ΠΟΕΔΗΝ ήταν αποκαλυπτικός όσον αφορά τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις–καταργήσεις μονάδων Υγείας. Στη συνάντηση αυτή αναρωτήθηκε  μάλιστα: «Πρέπει να έχει Νοσοκομείο η Λευκάδα;».

Το μνημονιακό σχέδιο για τις καταργήσεις–συγχωνεύσεις νοσοκομείων είναι εδώ και δεν εγκαταλείφθηκε ούτε από την νεομνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Δεν το κρύβουν άλλωστε, αφού στο σχέδιο του ΚΕΣΥΠΕ που έδωσε το Υπ. Υγείας  για διαβούλευση και αφορά τα οργανογράμματα των Νοσοκομείων προβλέπεται :

«Νοσηλευτικές μονάδες που βρίσκονται στα όρια της ίδιας περιφερειακής ενότητας (νομού) μπορούν να ενοποιούνται ή να διασυνδέονται (με ΚΥΑ , μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ) .

Κατ’ εξαίρεση, με ΚΥΑ μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ, μπορούν να διασυνδέονται και νοσηλευτικές μονάδες όμορων νομών , σε περιπτώσεις που οι γεωγραφικές αποστάσεις το επιτρέπουν.

Οι ενοποιημένες νοσηλευτικές μονάδες αποτελούν ενιαίο και αυτοτελές ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Γενικό νοσοκομείο» ή «περιφερειακό γενικό νοσοκομείο» με γεωγραφικό προσδιορισμό που ακολουθεί. Έχουν ενιαία διοίκηση και ενιαίες διευθύνσεις/υπηρεσίες.

Στον οργανισμό των νοσοκομείων αυτών, οι θέσεις του προσωπικού κατανέμονται μεταξύ των ενοποιημένων ΝΜ. Σε κάθε υπηρεσία, προβλέπεται και θέση αναπληρωτή προϊσταμένου/ης.

Οι ΝΜ που διασυνδέονται, έχουν κοινό συλλογικό όργανο διοίκησης, με ξεχωριστό οργανισμό και υπηρεσίες.»

Φαίνεται μάλιστα ότι η τοποθέτηση του κ. Γιαννόπουλου στη θέση του Γ.Γ. στο Υπ. Υγείας, επιταχύνει αυτές τις εξελίξεις. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο κ. Γιαννόπουλος, από τη θέση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, επιχείρησε να περάσει αυτούς τους σχεδιασμούς με παρεμβάσεις που κινούνταν σε αυτή την κατεύθυνση στην Αμαλιάδα, το Μεσολόγγι την Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών  καλεί τα Σωματεία των εργαζομένων, μαζί με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, να βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτρέψουν αυτούς τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να εγκαταλείψει την άνευρη και πολλές φορές άστοχη ρητορική και να επικεντρωθεί στην οργάνωση της αντίστασης για να αποτραπούν αυτά τα σχέδια, που πλέον φαίνεται ότι είναι προ των πυλών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s