9ο Συνέδριο ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ: Δύο έδρες στο νέο Δ.Σ. για την Αγωνιστική Προοδευτική Κίνηση.

2015-meta_kiniseis_iatrikoi-episkeptes-proodeftiki-kinisi603

Πηγή: ergasianet.gr

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Novus» της Αθήνας το 9ο Τακτικό Εκλογοαπoλογιστικό Συνέδριο της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ, στο οποίο έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής, της νέας Επιτροπής Δεοντολογίας, καθώς και η εκλογή των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας στη ΓΣΕΕ.

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Προοδευτικής Κίνησης, η οποία κατέλαβε 2 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Τις θέσεις εκ μέρους της παράταξης στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ καταλαμβάνουν οι Δημητρής Τσιαπής (Αθήνα) και Δημήτρης Ουρανός (Κρήτη).

Όσον αφορά στις υπόλοιπες παρατάξεις:

 • Η Ενωτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών – Φαρμακοϋπαλλήλων – Συνεργαζόμενοι (ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε από μνημονιακές δυνάμεις) κατέλαβε 10 έδρες και την πρώτη θέση, η οποία και εξέλεξε το μοναδικό αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας στη ΓΣΕΕ.
 • Η Ενιαία Δημοκρατική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων (ψηφοδέλτιο που επίσης συγκροτήθηκε και από μνημονιακές δυνάμεις) κατέλαβε 3 έδρες.
 • Οι δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πάρουν έδρα στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Το 9 τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΦΣΕΚ διεξάγεται σε μια εξαιρετικά δυσμενή συνθήκη για τους εργαζόμενους,  οι οποίοι βιώνουν ένα διαρκές μνημόνιο και ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος. Η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και των ποικίλων στηριγμάτων τους, επιχειρεί να εμπεδώσει το δόγμα της μη εναλλακτικής στο όνομα μάλιστα της Αριστεράς, πατώντας πάνω στην απογοήτευση και τη διάψευση των ελπίδων που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας για καλύτερες ημέρες.

Οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ηγετικής πλειοψηφίας (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ) αποδέχονται επί της ουσίας τα μνημόνια ως μονόδρομο και εντάσσονται πλήρως στο μνημονιακό δόγμα περιορίζοντας την κριτική τους στην αντιμετώπιση των επαχθών όρων και μόνο. Από την άλλη  δεν οργάνωνουν τη συνολική αντίσταση των εργαζομένων και περιορίζονται σε έναν χαλαρό, κλασικού τύπου, αμυντικό συνδικαλιστικό αγώνα χωρίς τα απαραίτητα πολιτικά χαρακτηριστικά που χρειαζόταν αυτός ο αγώνας.

Η τακτική που ακολουθούν οι μνημονισκές παρατάξεις σε συνεργασία με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό διευκολύνει τους σχεδιασμούς παλαιομνημονιακών και νεομνημονιακών κυβερνήσεων , σχεδιασμούς που πλήτουν βάναυασα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στην αδράνεια της ηγεσίας του σ.κ. να κινητοποιηθεί ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, οι παρεμβάσεις του σ.κ. από «τα κάτω», στη βάση και τους χώρους δουλειάς, θα δώσουν διέξοδο στην ασφυκτική ανάγκη των εργαζομένων να αντιδράσουν.

Να  μπει ένα τέρμα στη συνεχή υποχώρηση και στις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών και δημοκρατικών παροχών, αντιμετωπίζοντας με μια επιθετική τακτική και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας για το εργασιακό, τις ομαδικές απολύσεις, τις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο   πλαίσιο αυτό  η  παράταξή  μας  πρέπει  να  θέσει  παντού το  αίτημα  για διεκδίκηση αυξήσεων στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τα επιδόματα και τις παροχές στους ανέργους.

Πιο συγκεκριμένα μαζί με όλους τους εργαζόμενους διεκδικούμε:

 • Το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας, παιδείας και πρόνοιας και αντιστεκόμαστεσε σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης ή εκχώρησης των υπηρεσιών τους σε ιδιώτες. Κατάργηση τώρα του απαράδεκτου μέτρου που για την κυκλοφορία νέων φαρμάκων  προϋποθέτει  την προηγηθείσα   αξιολόγηση 6 χωρών.
 • Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους στους συνταξιούχους συναδέλφους μας  και διασφάλισή τους για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που κινδυνεύουν να περικοπούν μετά και τις πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές.
 • Την επαναφορά του κατώτατου μισθού όπως αυτός ορίζεται από την τελευταία ΚΣΣΕ του 2012 καθώς και την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ.
 • Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600€ (80% του βασικού μισθού) και στην καταβολή του σ’ όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ειδικά για τους εργαζόμενους στην  Ιατρική Ενημέρωση διεκδικούμε:

 • Αναβάθμιση και ρύθμιση του επαγγέλματος όπως έχει διατυπωθεί στην πρόταση για το μητρώο Ι.Ε. της Προοδευτικής Κίνησης.
 • Ένταξη του επαγγέλματος του ιατρικού επισκέπτη στα επαγγέλματα υγείας και απόκτηση αρ. Μητρώου από κάθε επαγγελματία.
 • Απόσυρση των απαράδεκτων εγκυκλίων του υπουργείου υγείας που βάζουν χρονικούς περιορισμούς στη προσέλευση των ΙΕ στους υγειονομικούς σταθμούς. Ελεύθερη και απρόσκοπτη είσοδο στους χώρους .
 • Την απόσυρση του απαράδεκτου μνημονιακού νόμου που φορολογεί τους εργαζομένους για τη χρήση των εταιρικών αυτοκινήτων.
 • Ο χρόνος από και προς το σημείο εργασίας να προσμετράται στο ωράριο εργασίας.
 • Διεκδίκηση και υπογραφής Κ ΣΣΕ.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s