Νέα ρουσφετολογική ρύθμιση από το Υπουργείο Υγείας

Καταργούν την αρμοδιότητα των υπηρεσιακών συμβουλίων για τις αποσπάσεις.

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Μετά την πλήρη εξαίρεση του Υπουργείου Υγείας από τις ρυθμίσεις του νόμου για την κινητικότητα, έρχεται μια νέα νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για ρουσφετολογικές αποσπάσεις προσωπικού των Νοσοκομείων και του χώρου της Υγείας.

Σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία που συζητείται στη Βουλή, στο άρθρο 35 καταργείται η απαραίτητη μέχρι σήμερα σύμφωνη γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου για τις αποσπάσεις (δύο ετών με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμα έτους) του προσωπικού των Νοσοκομείων και του χώρου της Υγείας σε διαφορετική ΥΠΕ.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να κάνουν οι ΥΠεάρχες αποσπάσεις εργαζομένων σε διαφορετική ΥΠΕ ακόμα και όταν υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Πρόκειται καθαρά για μια ρύθμιση που στοχεύει στη ρουσφετολογική εξάρτηση από τους ΥΠεάρχες των εργαζομένων που κάνουν αιτήσεις για αποσπάσεις, και ουσιαστικά έτσι θα αντικατασταθούν οι μέχρι σήμερα τρίμηνες μετακινήσεις με ετήσιες ή  δίχρονες και τρίχρονες αποσπάσεις.

Άραγε πώς θα δικαιολογήσουν οι κύριοι Ξανθός και Πολάκης αυτή τη διάταξη, τη στιγμή που προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι πολεμούν τη ρουσφετοκρατία, ενώ στην πράξη κάνουν ακριβώς τα αντίθετα;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s