Η δημόσια Υγεία καταρρέει!

Το μήνυμα της σημερινής απεργίας και συγκέντρωσης της ΠΟΕΔΗΝ

Του Θ. Πατσατζή
Πηγή: rproject.gr

Τελείωσε πριν λίγη ώρα το συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική για τη δημόσια υγεία που οδηγεί στην κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, με πάνω από 20.000 κενά στα νοσοκομεία και με τη χρηματοδότηση να ρέει με το σταγονόμετρο αφήνοντας τα νοσοκομεία χωρίς υλικά πρώτης ανάγκης.

Ήταν μια κινητοποίηση που δεν ήταν όσο μαζική θα έπρεπε για να βάλει ουσιαστικές πιέσεις στην κυβέρνηση για αλλαγή πολιτικής. Την απουσία των εργαζομένων από την κινητοποίηση εξηγεί ο τρόπος με τον οποίο κάνει τις κινητοποιήσεις η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ τον τελευταίο χρόνο και η αμηχανία των παρατάξεων της Αριστεράς στα δημόσια νοσοκομεία και της Αριστεράς συνολικότερα.

Είδαμε για μια ακόμη φορά πολύ σόου από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ με τα μηχανοκίνητα ράντζα της που αναπαριστούσαν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία. Της ίδιας ηγεσίας που καταδίκασε την κινητοποίηση σε μη μαζική συμμετοχή με την απόφασή της να κηρύξει μόνο 4ωρη στάση εργασίας στην Αττική. Της ίδιας ηγεσίας που έδωσε σόου στο υπουργείο Οικονομικών αλληλοσπρωχνώμενη με τα ΜΑΤ για να παίζουν τα κανάλια πόσο μεγάλοι αγωνιστές είναι αλλά δεν φρόντισε καθόλου να ειδοποιηθούν οι εργαζόμενοι για την κινητοποίηση και τη χρησιμότητά της. Ήταν χαρακτηριστικό ότι σε εξορμήσεις του Κόκκινου Δικτύου σε νοσοκομεία εχθές, οι 9 στους 10 εργαζόμενους δεν γνώριζαν για την κινητοποίηση.

Καθοριστικές είναι κι οι ευθύνες της Αριστεράς για αυτή την κατάσταση. Η γενικότερη αμηχανία του κόσμου απέναντι στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μνημόνια και έχοντας ως μοναδική καταγεγραμμένη εναλλακτική, τον κύριο «θα σας απολύσω όλους» Κ. Μητσοτάκη, δεν επιτρέπεται να οδηγεί την Αριστερά σε αδράνεια. Αντίθετα οι παρατάξεις της Αριστεράς οφείλουν να αλώσουν με εξορμήσεις τα νοσοκομεία, να ακούσουν τη γνώμη του κόσμου, να προτείνουν μια σειρά δραστηριότητες με κλιμάκωση σε γενική απεργία και να απαιτήσουν από τους πολιτικούς τους εκφραστές (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους με κάθε τρόπο.

Η σημερινή απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση δίνει μια μεγάλη ευκαιρία ώστε η Αριστερά και στα νοσοκομεία να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να αντιστρέψει το κλίμα, ζωντανεύοντας την βουβή οργή που έχουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην κυβέρνηση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s