Σωτηρία: Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε 7κλινα

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να φυτέψει ένα γήπεδο μεγέθους Champions League στον προαύλιο χώρο του «Σωτηρία», οι εργαζόμενοι της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου αποκαλύπτουν συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των ασθενών όσο και τη δική τους:

– Πολλά φάρμακα δεν δίνονται σε ασθενείς διότι δεν υπάρχουν. Συχνές ελλείψεις παρουσιάζονται επίσης σε στοιχειώδη όπως γάντια, σύριγγες, υποσέντονα.
– Ελλείψει ανοιχτών κρεβατιών ΜΕΘ, διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε 7κλινα δωμάτια, με ό,τι αυτό σημαίνει (σ.σ.) για τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων!
– Πολλές βάρδιες βγαίνουν με μόλις ένα νοσηλευτή και ένα τραυματιοφορέα για ολόκληρη την κλινική, οι οποίοι τρέχουν και δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες. Αναβάλλονται ακόμα και προγραμματισμένες εξετάσεις, διότι δεν υπάρχει προσωπικό να μεταφέρει τους ασθενείς.
– Η διπλοβάρδια την ίδια μέρα και η ανάκληση αδειών αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, με αποτέλεσμα την εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού.

Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας, η οποία υπογράφεται ονομαστικά από το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής, βρίσκεται εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s