Χωρίς ασθενοφόρο ελλείψει οδηγών το Μέτσοβο.

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Μόνο στο… πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας βλέπουν τα ασθενοφόρα οι κάτοικοι του Μετσόβου και των γύρω χωριών, καθώς κι οι πολυάριθμοι επισκέπτες της ηπειρώτικης πόλης.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο τοπικός δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, το Μέτσοβο διαθέτει οχήματα αλλά όχι οδηγούς, με αποτέλεσμα πρόχειρες, τριτοκοσμικές διακομιδές με ιδιωτικά μέσα και θανατηφόρα περιστατικά. Μάλιστα ο δήμος, με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προσφέρεται να καλύπτει ο ίδιος τις λειτουργικές δαπάνες κλιμακίου του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν ιδρύει.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την έναρξη λειτουργίας του, το Κ.Υ. Μετσόβου διέθετε πέντε οδηγούς, από τους οποίους το 2016 είχαν απομείνει μόλις δύο και πλέον κανείς. Το Φλεβάρη του 2016, το Υπουργείο ενημέρωσε το δήμο για τη σύσταση παραρτήματος ΕΚΑΒ, κάτι που ουδέποτε υλοποιήθηκε. Λίγους μήνες μετά, μόνιμος κάτοικος Μετσόβου που εργάζεται ως οδηγός στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, ζήτησε από την υπηρεσία να αποσπαστεί στο Κ.Υ., για να λάβει αρνητική απάντηση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s