Γιατί κρύβονται;

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Μια φιέστα σε αποστειρωμένο περιβάλλον, με στόχο την διαμόρφωση μιας εικονικής πραγματικότητας για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην υγεία, οργανώνει αύριο το Υπουργείο Υγείας σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Την έναρξη των εργασιών θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά σε ένα «ελεγχόμενο» κοινό, για να αποφύγει προφανώς τις αντιδράσεις για την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Στην διημερίδα με θέμα Η Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα όχι μόνο δεν έχουν προσκληθεί οι φορείς της υγείας και τα πολιτικά κόμματα, αλλά αποκρύπτεται επιμελώς ακόμα ο τόπος που θα οργανωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και στο πρόγραμμα, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, δεν αναφέρεται το όνομα του ξενοδοχείου ή η διεύθυνσή του.

Χρειάστηκε η καταγγελία του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τον αποκλεισμό του από τη διημερίδα, ώστε να μάθουμε τον τόπο διεξαγωγής της.

Όσο όμως και να κρύβεται, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τη σκληρή πραγματικότητα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, και με δική της ευθύνη, βουλιάζει καθημερινά από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, των περικοπών, της υποστελέχωσης και της διάλυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι φιέστες και οι τυμπανοκρουσίες δεν μπορούν να αλλάξουν την εικόνα που έχουν οι πολίτες της χώρας για την πολιτικής τη στην υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s