Αυθαιρεσίες διοίκησης-σεκιουριτάδων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Σε ευθεία επίθεση εναντίον της διοίκησης και προσωπικά του προέδρου Θ. Ρόζενμπεργκ, σχετικά με την εταιρεία που έχει αναλάβει εργολαβικά την ασφάλεια των γραφείων του φορέα, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΣΕΚΕΕΛ).

Όπως αναφέρεται σε εξώδικη δήλωση, ο κ. Ρόζενμπεργκ – μέσω του νομικού του συμβούλου και των σεκιουριτάδων – απαγόρευσε την είσοδο εργαζομένου στο ΚΕΕΛΠΝΟ το πρωί της 8 Απρίλη, με το αιτιολογικό ότι διεξάγεται συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου(!) για να αποκαλυφθεί στη συνέχεια, ενώπιον της αστυνομίας που κλήθηκε από τους εργαζομένους, ότι καμία συνεδρίαση δεν λάμβανε χώρα. Εύλογα αναρωτιέται το σωματείο, «ποια άτομα βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον Οργανισμό, για ποιο λόγο και τι ακριβώς έκαναν».

Συνεχίζοντας, το σωματείο θέτει προς τη διοίκηση τα εξής ερωτήματα:

  • Ποιος είναι ο ακριβής ρόλος της εταιρείας φύλαξης, η οποία διαθέτει ανεμπόδιστη πρόσβαση και κλειδιά για όλα τα γραφεία του οργανισμού, ακόμη κι εκεί που τηρούνται ευαίσθητα δεδομένα;
  • Με ποιες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και ποιο σκεπτικό επιλέχτηκε η συγκεκριμένη εταιρεία;
  • Πώς γίνεται, τη στιγμή που τα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ καταρρέουν ελλείψει κονδυλίων και στους εργαζομένους οφείλονται δεδουλευμένα, να δεσμεύονται 700.000 ευρώ για υπηρεσίες φύλαξης δύο μηνών;

Το ΣΕΚΕΕΛ καταγγέλλει επίσης το γεγονός ότι μετακλητοί σύμβουλοι, όπως και σύμβουλοι με ανάθεση έργου από τη διοίκηση, υποκαθιστούν αυθαίρετα τις υπηρεσίες του οργανισμού, μέχρις σημείου που υπαγορεύουν ακόμα και το περιεχόμενο υπηρεσιακών εγγράφων.

* Ολόκληρη η εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του Σωματείου βρίσκεται εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s