Στους γιατρούς η ευθύνη για τυχόν λάθη κατά την υπερεφημέρευση!

Ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

Πηγή: virus.com.gr

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας καθώς τους ζητήθηκε να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις συναίνεσης για την υπερεφημέρευση που «εντέλλονται» να κάνουν, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας Ν. Φθιώτιδας, η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει στην ευθύνη της το ΓΝ Λαμίας, ανασύροντας μια παλιά οδηγία του ΕΣ, εκβιάζει τους γιατρούς με αυτό τον τρόπο, προκειμένου να εγκρίνει το κονδύλι για την πληρωμή των εφημεριών. Πιο συγκεκριμένα, τους ζητείται να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση ότι συναινούν στην παροχή εργασίας πέραν των 48 ωρών ανά επταήμερο, για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2017.

Στην ουσία ζητείται από τους γιατρούς να δηλώσουν ο καθένας ξεχωριστά ότι υπερεφημερεύουν… με δική τους πρωτοβουλία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη προσπάθεια στο παρελθόν είχε πέσει στο κενό, έχοντας ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων σε όλη τη χώρα, αφού τυχόν ιατρικά λάθη τα οποία θα προκύψουν λόγω υπερκόπωσης «φορτώνονται» σε γιατρούς οι οποίοι εξαναγκάζονται σε υπερεφημέρευση δίχως επιλογή.

«Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου, της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας. Το να κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη πάρεδρο θα είναι υπεκφυγή και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης γι’ αυτό το αίσχος» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τη Μεγάλη Τετάρτη 12/4/17, οι γιατροί του Nοσοκομείου Λαμίας ενημερώθηκαν πως η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει στην ευθύνη της το νοσοκομείο, θυμήθηκε απότομα μια παλιά -από δεκαετίας- οδηγία του ΕΣ και απαιτεί ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις από όλους τους γιατρούς πως υπερεφημερεύουν… με δική τους πρωτοβουλία! Αυτό μάλιστα το απαιτεί εκβιαστικά για να εγκρίνει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 1ου τριμήνου 2017.

Υπενθυμίζουμε πως ακριβώς το ίδιο είχε γίνει πανελλαδικά πριν λίγα χρόνια και είχε αποκρουστεί με επιτυχία από το νοσοκομειακό κίνημα.  Αποτελεί μέγιστο θράσος, το ίδιο κράτος που έχει αφήσει τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, να απαιτεί από τους γιατρούς να αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη για οποιοδήποτε ιατρικό λάθος ενδεχομένως προκύψει λόγω υπερκόπωσής τους. Αποτελεί μέγιστο θράσος, το ίδιο κράτος που αναγκάζει και «εντέλλει» τους γιατρούς να υπερεφημερεύουν, όταν πρέπει να πληρώσει τα δεδουλευμένα να εκβιάζει απαιτώντας ατομική δήλωση πως η υπερεφημέρευση είναι… μαζοχισμός των ίδιων των γιατρών.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου, της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας. Το να κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη πάρεδρο, θα είναι υπεκφυγή και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης γι’ αυτό το αίσχος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s