4ο μνημόνιο – Βάζουν χέρι και στην ιατρική εκπαίδευση

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Στο αγγλόφωνο κείμενο της «συμφωνίας» κυβέρνησης–δανειστών, στο κεφάλαιο με τίτλο Εξορθολογισμός Δαπανών Υγείας, διαβάζουμε (σελ. 18 – κεφάλαιο 2.5.2.1 – παρ. h): Άμεσο  προαπαιτούμενο – (το Υπουργείο Υγείας) έως τον Ιούνιο 2017 θα αναπτύξει ένα σχέδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, με τις Ιατρικές Σχολές, με το ΚΕΣΥ και με τον ΠΙΣ, για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών και της ιατρικής εκπαίδευσης των ειδικευόμενων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός και να ενισχυθεί η εκπαίδευση των Γενικών Γιατρών. Τα πρώτα στοιχεία αυτού του σχεδίου θα εφαρμοστούν από την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018.

Αποκαλύπτεται πως ο κύριος στόχος των σχεδίων του ΚΕΣΥ για την αναδιάρθρωση της ιατρικής εκπαίδευσης, είναι απλούστατα η δραστική μείωση των νέων γιατρών που θα αποκτούν τελικά τον τίτλο οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας πλην της Γενικής Ιατρικής. Και αυτό για να μειωθούν οι συνολικές δαπάνες υγείας και όχι φυσικά για… βελτίωση της περίθαλψης. Ίδιος είναι και ο στόχος των προωθούμενων αλλαγών στα προγράμματα σπουδών των ιατρικών σχολών. Το σχέδιο αυτό ήταν εξαρχής προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης, και γι’ αυτό αποτελεί μέρος της «συμφωνίας» κυβέρνησης – δανειστών.

Άρα:

1. Θεωρούν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής μια υποβαθμισμένη, «για τα μπάζα» ειδικότητα, όπου θα πρέπει να κατευθύνονται αναγκαστικά οι νέοι γιατροί ώστε… να μειώνονται οι δαπάνες Υγείας (!). Αυτή η θεώρηση, εκτός των άλλων, προσβάλλει και τους συναδέλφους Γενικούς Γιατρούς.

2. Θεωρούν πως η σύγχρονη προπτυχιακή και μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση είναι «επιζήμια» γιατί «αυξάνει τα έξοδα» (!) της περίθαλψης.

3. Οι προωθούμενες μέσω του ΚΕΣΥ αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση, είναι εντολή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ με στόχο τη δραστική και μακροπρόθεσμη μείωση των δημόσιων δαπανών περίθαλψης.

4. Η προπαγάνδα που είχαμε τόσον καιρό από τον ίδιον τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ καθηγητή κ. Μάρκου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από τους υπουργούς και από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, ήταν απλούστατα ασύστολα ψέματα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ιδιαίτερα εκτεθειμένη είναι η ηγεσία του «Μετώπου» και οι ιθύνοντες της φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας ygeianet που έκαναν και κάνουν τους συνηγόρους στις προωθούμενες αλλαγές και στον κ. Μάρκου προσωπικά. Μάλιστα, οι εν λόγω κυβερνητικοί «πρόθυμοι» προκειμένου να προπαγανδίσουν τις αλλαγές αυτές, εκτός από τα ασύστολα ψέματα, χρησιμοποίησαν και βρώμικες συκοφαντίες ενάντια στην αγωνιστική πτέρυγα του νοσοκομειακού κινήματος, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, και προσωπικά ενάντια σε εκπροσώπους του. Τώρα αποκαλύπτεται πως οι «πρόθυμοι» δεν είναι απλά φερέφωνα των υπουργών αλλά και των «θεσμών», δηλαδή των Βρυξελλών και της Βελκουλέσκου. Κατάντια και ξεφτίλα…

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ. ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s