ΑΡΜΑ και ΑΡΚΙ: πιστοί υπηρέτες της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Με το 4ο μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν μερικές ημέρες, τα λαϊκά στρώματα δέχονται συνολικά μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, τους δανειστές (ΕΕ-ΔΝΤ) και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων 3,8 δις ευρώ σε ετήσια βάση.

Αυτό περιλαμβάνει, πιο συγκεκριμένα, τη νέα μείωση των κύριων συντάξεων (μέχρι και 330 ευρώ/μήνα) αλλά και των επικουρικών μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019, τη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 σε 5.681 ευρώ (που έχει ως συνέπεια την απώλεια ενός μισθού/έτος για κάθε εργαζόμενο), νέες σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, με πρώτο θύμα τη ΔΕΗ, και την ακόμα μεγαλύτερη «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Όλα αυτά δεν τα βλέπει η συνδικαλιστική παράταξη ΑΡΜΑ και ΑΡΚΙ και τα σχήματα της, όπως πχ αυτό του Θριασίου. Αντίθετα, βλέπουν αυξήσεις στις αμοιβές για νυχτερινά και αργίες (δείτε ΕΔΩ), τις οποίες με κομπογιαννίτικους τρόπους τις βγάζουν 15-20%, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ελάχιστα ευρώ ετησίως! «Αυξήσεις» που δε συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο με τα 640 ευρώ που χάνει κάθε εργαζόμενος με τη μείωση του αφορολογήτου, ούτε με τα χρήματα που έχουν χάσει και χάνουν οι εργαζόμενοι με τις αυξήσεις έμμεσων φόρων που ακολουθεί και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση.

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι έχουν το θράσος να μιλάνε για υποτιθέμενες αυξήσεις, ενώ την ίδια στιγμή νομοθετούνται νέες μεγάλες μειώσεις στο πραγματικό εισόδημα και πραγματοποιείται τέτοια επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Μας θυμίζουν τη Δημοκρατική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ) όταν μιλούσε για επερχόμενες αυξήσεις με το ενιαίο μισθολόγιο Βενιζέλου – ναι, αυτό που όπως όλοι θυμόμαστε, σφαγίαζε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΡΜΑ και ΑΡΚΙ λειτουργούν ως πιστοί υπηρέτες της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνοντας απροκάλυπτη προπαγάνδα και προσπαθώντας να εξαπατήσουν τους εργαζομένους για το τι πραγματικά συμβαίνει και ποιες είναι οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής για το λαό.

Υ/Γ: Συν τοις άλλοις, έχουν το θράσος να εγκαλούν το ΜΕΤΑ γιατί δεν ανακάλυψε τις υποτιθέμενες αυξήσεις στα ωρομίσθια νυχτερινών και αργιών, τη στιγμή που οι ίδιοι στις αναρτήσεις τους όταν ψηφίστηκε η συγκεκριμένη τροπολογία έλεγαν το ίδιο με το ΜΕΤΑ, ότι δηλαδή «επανέρχεται η προσαύξηση του 15% για νυχτερινά και Αργίες« (δείτε ΕΔΩ).

ΓΜ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s