Η παράταξη του Μ. Γιαννακού στην ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει Πολάκη

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Έχουμε γράψει και άλλες φορές ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι για το «φαίνεσθαι», αφού και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν την ίδια μνημονιακή πολιτική και είναι πιστές στον ευρωπαϊκό (υποτιθεμένο) μονόδρομο.

Και μπορεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακός να εξαπολύει μύδρους (και μηνύσεις) κατά της κυβέρνησης και κατά του αν. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, από κάτω όμως κάποια στελέχη της παράταξης του όχι μόνο δεν κάνουν το ίδιο αλλά με την πρώτη ευκαιρία εγκωμιάζουν το έργο της κυβέρνησης και του Πολάκη, προφανώς γιατί  αυτός είναι ο εσαεί συνδικαλιστικός ρόλος τους, ο ρόλος των εγκωμιαστών της εκάστοτε εξουσίας.

Αυτό έκανε το στέλεχος της Δημοκρατικής Συνεργασίας (πρώην ΠΑΣΚΕ), πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων Κ. Ντόβας κατά την επίσκεψη του Π. Πολάκη στο Νοσοκομείο τον προηγούμενο μήνα. Ο στενός συνεργάτης και συναγωνιστής του Μ. Γιαννακού, όχι μόνο δεν κατηγόρησε την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία, αλλά μίλησε και με τα… καλύτερα λόγια!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο video που ακολουθεί, μετά το 4.35  λεπτό:

Οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιληφθούν τι ρόλο παίζει κάθε μια από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που το παίζουν «αγωνιστικές» και «αντιμνημονιακές», αλλά στην πράξη εκφράζουν και υποστηρίζουν την ίδια πολιτική, αυτή των μνημονίων, που εδώ και 7 χρόνια που εφαρμόζεται έχει φέρει τη δημόσια Υγεία στα όρια της διάλυσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.