Εκτός λειτουργίας για 4η εβδομάδα ο αξονικός του Ασκληπιείου

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Στην τέταρτη εβδομάδα χωρίς αξονικό τομογράφο εισέρχεται το Ασκληπιείο Βούλας, με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα για τους ασθενείς και το προσωπικό.

Ο αξονικός είναι πλέον ξεπερασμένης τεχνολογίας και δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει βλάβες στη λειτουργία του. Ακόμα χειρότερα, η διοίκηση δεν έχει προβεί σε σύμβαση με εξειδικευμένο συντηρητή εδώ και ενάμισι χρόνο (η προηγούμενη έληξε το 2015), ούτε προβλέπεται εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων η απαραίτητη δαπάνη για αγορά νέου μηχανήματος στο εγγύς μέλλον.

Συνδικαλιστικά στελέχη από το νοσοκομείο που μίλησαν στο ygeionomikoi.gr, ανέφεραν ότι οι ασθενείς – ακόμα και αν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση – υποχρεώνονται να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο για διενέργεια τομογραφίας με μεγάλες καθυστερήσεις, αφού για τη μεταφορά απαιτείται να βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο και συνοδός γιατρός. Οι ίδιοι τόνισαν ότι οι ευθύνες της διοίκησης αλλά και του Υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες για  το γεγονός ότι το νοσοκομείο βρίσκεται χωρίς αξονικό για σχεδόν 20 ημέρες .

Επισημαίνουμε ότι το Ασκληπιείο είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στα ΝΑ όρια του λεκανοπεδίου, εξυπηρετώντας τα νότια και νοτιανατολικά προάστια της Αθήνας, το νότιο κομμάτι του νομού Αττικής και επιπροσθέτως στην εφημερία κομμάτι του Πειραιά. Κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται 40 αξονικές τις «κανονικές» ημέρες, αριθμός που διπλασιάζεται κατά την εφημερία του. Το πρόβλημα στον τομογράφο, πέραν των ευνόητων συνεπειών για τους ασθενείς, έχει αποσυντονίσει συνολικά τη λειτουργία του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ, καθώς οι διακομιδές δεσμεύουν πολύτιμο προσωπικό και οχήματα.

Εν τω μεταξύ τα προβλήματα επιτείνονται και στο άλλο άκρο του λεκανοπεδίου, αφού από προχθές τέθηκε εκτός λειτουργίας και ο δεύτερος αξονικός του Αττικού Νοσοκομείου.

Αναρωτιόμαστε… Το λαγωνικό του Υπουργείου Υγείας που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, προλαβαίνει να ασχοληθεί με τέτοια σοβαρά ζητήματα ή έχει αφιερώσει όλη την ενέργειά του στη «μάχη» κατά της διαπλοκής μέσα από τα social media;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.