Απλήρωτοι για τρεις μήνες οι συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Απλήρωτοι παραμένουν για 3 μήνες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τη φύλαξη του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπιζαν μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της διοίκησης θα πληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Όπως μας καταγγέλλει ο πλειοψηφών σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές και απερχόμενος πρόεδρος του σωματείου, Λευτέρης Παναρέτου, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, αφού η επίτροπος αρνείται να θεωρήσει τα εντάλματα μισθοδοσίας. Συγκεκριμένα, η επίτροπος θεωρεί ότι η μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης έργου σε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στην εστίαση και τη φύλαξη δεν είναι νόμιμη.

Η διοίκηση επιχειρεί να εγκλωβίσει τους εργαζομένους των συγκεκριμένων τομέων, καλώντας τους να «ξεχάσουν» τις συμβάσεις εργασίας, θεωρώντας ότι η μετατροπή είναι παράνομη, και ζητώντας τους να «επανέλθουν» στις συμβάσεις μίσθωσης έργου που από το Συμβούλιο Επικρατείας έχουν χαρακτηριστεί παράνομες! Ήδη οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σήμερα σε συσκέψεις, με πρωτοβουλία του Σωματείου, και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Κίνησης και απερχόμενος πρόεδρος του σωματείου, Λευτέρης Παναρέτου, δήλωσε στο ygeionomikoi.gr:

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και η αδιαφορία που επιδεικνύει  το Υπ. Υγείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις συμβάσεις εργασίας, πρέπει να σταματήσουν. Η λύση δεν είναι οι εργαζόμενοι να γίνονται μπαλάκι, να ανακαλούν τις υπογραφές τους και να καλούνται να υπογράφουν συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίες έχουν κριθεί παράνομες από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Η ομηρία των συμβασιούχων πρέπει να πάρει ένα τέλος.  Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και την οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου που θα διασφαλίζουν το εργασιακό τους μέλλον.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε μια σειρά νοσοκομείων, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη συντονισμένης δράσης κι αγώνα των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, παίρνοντας πρωτοβουλίες συντονισμού κι οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.