Σωματείο Νοσ. ΕΛΠΙΣ: Ανοιχτή επιστολή στο υπουργείο για τους απλήρωτους συμβασιούχους

Κύριε Υπουργέ,

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τη φύλαξη του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπιζαν μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της Διοίκησης θα πληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Ως Σωματείο των Εργαζομένων εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για το θέμα, καταθέτοντας τα εξής:

1) Με τον Ν. 4368/2016 υπεγράφησαν συμβάσεις μίσθωσης έργου στην εστίαση και τη φύλαξη για ένα έτος από 2-1-2017 και μέχρι 31-12-2017.

2) Με τον Ν. 4430/2016 οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τη φύλαξη κλήθηκαν για τη μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης έργου και υπεγράφησαν μεταξύ Διοίκηαης και εργαζομένων συμβάσεις εργασίας με ορίζοντα 2ετίας και μέχρι 31-12-2018.

3) Ομως εδώ και 3 μήνες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, αφού η επίτροπος αρνείται να θεωρήσει τα εντάλματα μισθοδοσίας. Συγκεκριμένα, η επίτροπος θεωρεί ότι η μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης έργου σε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στην εστίαση και τη φύλαξη δεν είναι νόμιμη.

4) Η Διοίκηση κάλεσε χθες, με καταληκτική ημερομηνία 20/6/17 και ώρα μέχρι 2 μ.μ να «ξεχάσουν» τις συμβάσεις εργασίας, δηλώνοντας τους προφορικά ότι είναι παράνομες και ζήτησε από τους εργαζομένους με την υπόσχεση ότι θα πληρωθούν, να ανακαλέσουν την υπογραφή τους και να «επανέλθουν» στις συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Οι εργαζόμενοι με μεγάλη ανοχή και στερήσεις, έδειξαν το φιλότιμο τους προσφέροντας ανελλιπώς υπηρεσίες και ζητούν δικαίωση και αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να εισπράττουν την αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις συμβάσεις εργασίας και θα πρέπει να επιλυθούν. Η λύση δεν είναι οι εργαζόμενοι να γίνονται μπαλάκι, να ανακαλούν τις υπογραφές τους και να καλούνται να υπογράφουν συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίες έχουν κριθεί παράνομες από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ως Σωματείο των Εργαζομένων ζητάμε συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να δώσετε άμεσα λύση και να πάρει ένα τέλος η ομηρία των συμβασιούχων για:

– την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την τακτική τους μισθοδοσία.
– να τηρηθούν οι συμβάσεις εργασίας που είχαν υπογραφεί και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να εργάζονται
– την οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, που θα διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, με σταθερή και μόνιμη εργασία, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.