Σε εμπορικό κέντρο θέλει να μετατρέψει το ΠΑΓΝΗ η διοίκηση του Νοσοκομείου

Πηγή: Ιστολόγιο Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σχετικά με τη δημόσια εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου να μετατρέψει σε εμπορικά κέντρα τα δύο νοσοκομεία, μέσω παραχώρησης χώρων σε εταιρίες για κομμωτήρια, ανθοπωλεία, εμπορικά, εστιατόρια κλπ. Δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΓΝΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η δημόσια εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου να μετατρέψει σε εμπορικά κέντρα τα δύο νοσοκομεία, μέσω παραχώρησης χώρων σε εταιρίες για κομμωτήρια, ανθοπωλεία, εμπορικά, εστιατόρια κλπ ώστε να αυξηθούν τα έσοδα αποτελεί πρόκληση! Ουσιαστικά ομολογεί ότι η υποχρηματοδότηση θα αποτελέσει την αιτία εκχώρησης δημόσιας περιουσίας προκειμένου να καλυφτούν απαραίτητες υγειονομικές ανάγκες ασθενών και εργαζομένων. Άλλωστε είναι γνωστό το πόσο κουτσουρεμένη είναι η κρατική χρηματοδότηση ενώ ετοιμάζονται και άλλες περικοπές με το 4ο μνημόνιο.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί άλλο ένα λιθαράκι στην πορεία ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης του ΠαΓΝΗ, σε συνέχεια των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων, ενταγμένο πλήρως στη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στη λογική της οικονομικής αυτοτέλειας αφού το κράτος συνεχώς μειώνει την χρηματοδότηση του σπρώχνοντας τα ιδρύματα να ψάξουν για ιδίους πόρους και να κόβουν έξοδα από παντού. Είναι έμπρακτη απόδειξη τι σημαίνει νοσοκομείο-επιχείρηση.
Η λειτουργία του νοσοκομείου σαν εμπορικό κέντρο δε θα οδηγήσει σε βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας υγείας, ούτε αποτελεί εκσυγχρονισμό για κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Αυτά τα χρήματα που θα “εξοικονομηθούν” θα δοθούν για τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και υπερεργασίας των ήδη λίγων εργαζομένων, θα αποτελέσουν άλλοθι για να μη γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Για αυτό η διοίκηση στα αιτήματα για εξεύρεση χώρων για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ασφάλειας, αποδυτηρίων δεν βρίσκει χώρους. Όταν όμως πρόκειται για το κυνήγι του κέρδους, ως δια μαγείας όλα γίνονται.

Είναι υποκρισία να μιλά η διοίκηση για εξυπηρέτηση των ασθενών όταν για να κλείσει κάποιος ένα ραντεβού μπορεί να περιμένει και 5 μήνες, σπρώχνοντας τον στα απογευματινά ιατρεία στα οποία πρέπει να πληρώσει και στους ιδιώτες γιατρούς ή όταν κανείς περιμένει μήνες για να χειρουργηθεί ή όταν συγγενείς ψάχνουν ένα κρεβάτι εντατικής, ή όταν ακόμη υπάρχουν ράντζα και πόσα «ή» ακόμη.

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί να πάρει πίσω την απόφαση αυτή η διοίκηση:
• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
• Γενναία χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.
• Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.