Αλαλούμ στο ΕΛΠΙΣ με τις συμβάσεις και την πληρωμή των συμβασιούχων

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας σφυρίζει αδιάφορα…

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Μπροστά σε ένα αφάνταστο αλαλούμ βρίσκονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην φύλαξη και την εστίαση στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ καθώς όλες οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους έχουν ουσιαστικά παγώσει.

Συγκεκριμένα όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα (δείτε εδώ), οι εργαζόμενοι, μετά από αφόρητες πιέσεις από την διοίκηση του Νοσοκομείου, υποχρεώθηκαν να πάρουν πίσω την υπογραφή τους, δηλώνοντας ότι «εγκαταλείπουν» τις διετείς συμβάσεις εργασίας και επανέρχονται στις συμβάσεις έργου που είχαν μέχρι τον Φεβρουάριο οι οποίες λήγουν στο τέλος του 2017 με ορατό πλέον τον κίνδυνο της απόλυσης μετά από 6 μήνες.

Το σωματείο από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει στην διοίκηση του Νοσοκομείου ότι οι συμβάσεις έργου έχουν κριθεί παράνομες από το Συμβούλιο Επικρατείας, χωρίς να ληφθεί υπόψη αυτή η παρατήρηση από τη διοίκηση. Πέρα από αυτό η «οπισθοχώρηση» στις συμβάσεις έργου αφαιρούσε σημαντικά δικαιώματα των εργαζομένων ενώ ταυτόχρονα απαιτούσε και χρονοβόρες διαδικασίες όπως η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου.

Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση επέμενε σε αυτή την επιλογή διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που θα επιτρέψουν την αποπληρωμή τους.

Ο χρόνος όμως περνά και ενώ από την εμφάνιση του προβλήματος, δηλαδή την άρνηση της επίτροπου να υπογράψει τα εντάλματα μισθοδοσίας, το Διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου παρά το γεγονός ότι έχει συνεδριάσει για δύο φορές δεν έχει συζητήσει και αποφασίσει να στείλει για έγκριση τροποποίηση του προϋπολογισμού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκκινήσουν οι διαδικασίες πληρωμής των δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται αν η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε μια προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου να αποτινάξει τις ευθύνες της. Ίσως αντιλήφθηκε έστω και καθυστερημένα ότι η απόφασή της να υποχρεώσει τους εργαζόμενους στην επιστροφή στις συμβάσεις έργου είναι μια γκάφα που θα παρατείνει αντί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Ερωτηματικά γεννούνται και από τη στάση της ηγεσίας του Υπ. Υγείας που μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του Σωματείου για συνάντηση προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Τέλος πρέπει να στιγματιστεί η στάση της φιλοκυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης και των συνδικαλιστών του ΑΡΜΑτος στο Νοσοκομείο που κρατούν μια στάση ανοικτής στήριξης των επιλογών της διοίκησης και της κυβέρνησης, αδιαφορώντας προφανώς για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s