Καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη, σιωπούν όμως για τον Ξανθό…

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ οι εκπρόσωποι του φιλοκυβερνητικού ΑΡΜΑτος μπορεί να μην τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν (τακτική που ακολουθούν σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις) έθεσαν όμως ζήτημα η ΠΟΕΔΗΝ να εκδώσει ανακοίνωση για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τους συμβασιούχους και την απαίτησή του υπηρεσίες των ΟΤΑ να περάσουν σε ιδιώτες.

Οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ Υγειονομικών δήλωσαν ότι συμφωνούν για την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης που θα καταγγέλλει τον Μητσοτάκη ζητώντας παράλληλα να καταγγελθεί και ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός που σε συνάντηση που είχε με σωματεία ανέφερε ότι έχει την άποψη ότι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση) δεν χρειάζονται δημόσιοι υπάλληλοι. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της καθαριότητας των ΟΤΑ είναι προφανές ότι δεν απέχει πολύ από την αναφορά του κ. Ξανθού που αρνείται την υπαγωγή στο δημόσιο των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων και οραματίζεται την εκχώρηση τους σε ιδιώτες με μανδύα τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) από τα τέλη του 2018.

Μετά από αυτή την τοποθέτηση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών οι εκπρόσωποι του ΑΡΜΑτος κατάπιαν τη γλώσσα τους και απέφυγαν επιμελώς να τοποθετηθούν.

Είναι προφανές ότι η προσκόλληση λοιπόν της ηγεσίας του ΑΡΜΑτος στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού την οδηγεί στο να ακροβατεί να εγκαταλείπει τις αντιμνημονιακές εκφωνήσεις που γίνονται για τα μάτια του κόσμου και να επιλέγει την στήριξη των μνημονιακών μέτρων και πολιτικών της κυβέρνησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s