ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Όλοι στην κινητοποίηση στις 12 Ιούλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Επικουρικοί, εργαζόμενοι με συμβάσεις, εργολαβικοί, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ

Η κυβέρνηση, αντί να βάλει τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και την ομηρία των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, συνεχίζει να παίζει το δικό της επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι πάνω στις πλάτες τους, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση, αντί να βάλει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα, να επαναφέρει στο δημόσιο τις υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας, τεχνικές κ.τ.λ., να επανασυστήσει και προκηρύξει τις καταργημένες οργανικές θέσεις σε όλους τους κλάδους και υπηρεσίες, επιλέγει να συνεχίσει να βαδίζει στο μνημονιακό δρόμο.

Φτάσαμε – δυο χρόνια μετά – σε μια πρωτοφανή διόγκωση της ελαστικής εργασίας ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει η αγωνία και η ανασφάλεια των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον. Πολλοί συνάδελφοι, είτε με ατομικές συμβάσεις είτε εργολαβικοί, είναι απλήρωτοι ή καθυστερούν τα δεδουλευμένα τους.

Οι επικοινωνιακοί πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία διαψεύδονται από τη ζοφερή πραγματικότητα. Στην πλειοψηφία των νοσοκομείων και των δομών υγείας οι ιδιωτικές εταιρείες παραμένουν. Οι εργολάβοι συνεχίζουν να «αλωνίζουν» στα νοσοκομεία καταστρατηγώντας βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα και εισπράττοντας ζεστό δημόσιο χρήμα (σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα χωρίς καν να υπάρχουν συμβάσεις) ενώ η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας παραμένουν θεατές.

Οι δηλώσεις του υπουργού υγείας για την παράδοση των υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ευθυγραμμίζονται με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για «λιγότερο κράτος», εμπορευματοποίηση και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ταυτόχρονα οι απολύσεις των συμβασιούχων στους Δήμους, οι αρνήσεις πολλών παρέδρων να υπογράφουν εντάλματα πληρωμής σε εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα Νοσοκομεία, η λήξη αυτών των συμβάσεων στις 31/12/2018 και η άρνηση της κυβέρνησης να τις μετατρέψει σε αορίστου χρόνου και να επανασυστήσει τις καταργημένες οργανικές θέσεις, προδιαγράφουν ζοφερό μέλλον για τους εργαζόμενους αλλά και για τη λειτουργία των Νοσοκομείων και των δομών υγείας.

Οι αόριστες εξαγγελίες περί των προθέσεων του υπουργείου για μια ακόμη ετήσια παράταση των επικουρικών δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τους συμβασιούχους των Δήμων.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είναι ο κοινός αγώνας με όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και σε όλο το δημόσιο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, καλεί τους εργαζόμενους στις δομές υγείας και πρώτα από όλα τους ελαστικά εργαζόμενους, μαζί με τα Σωματεία στα Νοσοκομεία, να πρωτοστατήσουν στον κοινό αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις.

Καλεί την ΠΟΕΔΗΝ αντί να περιορίζεται σε επικοινωνιακά δελτία τύπου και άνευρες κινητοποιήσεις, να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία και να πάρει πρωτοβουλίες για συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, για κοινή και δυναμική αγωνιστική δράση.

Αγώνας μέχρι τη νίκη για :
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα
• Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου – ΤΩΡΑ
• Να πληρωθούν – τώρα – τα δεδουλευμένα.
• Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
• Έξω οι εργολάβοι και όλες οι εταιρείες από τα Νοσοκομεία
• Να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να προκηρυχτούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία και σε όλες τις μονάδες υγείας και πρόνοιας
• Δημόσια και Δωρεάν υγεία- πρόνοια για όλο το λαό
• Ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών

Όχι στις απολύσεις των επισφαλώς εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα

Όλοι και όλες, στις 12 Ιουλίου 2017 στις 10 π.μ στο Υπουργείο Υγείας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.