Ευέλικτες και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας μειώνουν εικονικά την ανεργία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε.

Η διαρκής αύξηση των ευέλικτων και κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας επιβεβαιώνεται μέσα από σχετική μελέτη για την «Προσαρμογή της αγοράς εργασίας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης», η οποία δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο Οικονομικό Δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος. Από τα στοιχεία της επιβεβαιώνεται η «φούσκα» της δήθεν μείωσης ης ανεργίας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, η «ψευδεπίγραφη» μείωση της ανεργίας οφείλεται στη διαρκή αύξηση των ευέλικτων θέσεων εργασίας (μερικής και εκ περιτροπής απασχόληση) και στη μείωση των μισθών ακόμη και πάνω από 40%, που έγινε από την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια και μετά. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις της ΛΑ.Ε., η πλασματική μείωση της ανεργίας οφείλεται και στα πεντάμηνα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης, με τους μισθούς – «ρεγάλο» των 490 ευρώ το μήνα.

Πολύ απλά -και απο τη μελέτη του Οικονομικού Δελτίου της ΤτΕ- διαφαίνεται ότι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης με αμοιβές ικανές να ζήσουν οι εργαζόμενοι που τις λαμβανουν, είναι… μύθος!

Αντιθέτως, αποκρυσταλλώνεται πλέον το δραματικό γεγονός ότι, κάθε μήνα, κάθε χρόνο που η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καθεστώς επικυριαρχίας από τους δανειστές – «οικονομικούς δολοφόνους», η κατηγορία των φτωχών εργαζομένων, που άρχισε να εδραιώνεται από το πρώτο μνημόνιο και μετά, θα αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής που στηρίζουν τα μνημόνια μπορούν να επιχαίρονται για τις εικονικές «επιτυχίες» των αριθμών, τη στιγμή που στη μεγάλη πλειονότητα της, η ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να φτωχοποιείται για πολλά ακόμη χρόνια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.