Τροπολογία – ρουσφέτι για μετατάξεις θα τινάξει στον αέρα πολλές διοικητικές υπηρεσίες νοσοκομείων

Πηγή: ergasianet.gr

Σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία (εδώ), αναφέρεται ότι οι διορισμένοι σε νοσοκομεία και φορείς υγείας επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998, δύνανται να μεταταγούν για σοβαρούς οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους, κατ΄εξαίρεση πριν τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας και κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής και γενικής διάταξης, σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς αναφέρει η τροπολογία:

Με το «δύναται να μεταταγούν» με απόφαση του Υπουργού Υγείας και χωρίς να καθορίζεται κανένα απολύτως κριτήριο, είναι εμφανές ότι οδηγούμαστε στη λογική των προσωπικών εξυπηρετήσεων, δηλαδή σε μετατάξεις–ρουσφέτια.

Αυτές οι μετατάξεις–ρουσφέτια θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στις διοικητικές υπηρεσίες πολλών νοσοκομείων της χώρας λόγω της υποστελέχωσης που θα επανέλθει. Ακόμη, με την αναφορά ότι αν δεν υπάρχει κενή οργανική θέση εκεί όπου γίνεται η μετάταξη μεταφέρεται η οργανική θέση του φορέα από τον οποίο γίνεται η μετάταξη, θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις διοικητικής υπηρεσίας σε πολλά Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν ούτε νέες προκηρύξεις θέσεων διοικητικών υπαλλήλων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τις διοικητικές υπηρεσίες πολλών Νοσοκομείων, όπου εναπομείναντες υπάλληλοί τους θα πληρώσουν οι ίδιοι τα ρουσφέτια του Ανδρέα Ξανθού και του πρώην υπουργού που έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη των 98αρηδων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως σίγουρη εκλογική πελατεία και ως δικούς του ανθρώπους μέσα στα Νοσοκομεία.

Παράλληλα, με την τροπολογία–ρουσφέτι τσαλακώνεται για ακόμη μια φορά του προφίλ του υποτιθέμενου μετριοπαθή υπουργού Ανδρέα Ξανθού, που ο ίδιος και το πολιτικό του γραφείο δείχνουν να ξεπερνούν στις ρυθμίσεις–ρουσφέτια και στις φωτογραφικές εξυπηρετήσεις ακόμα και τις εποχές του βαθέος ΠΑΣΟΚ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s