Τροπολογία – μνημείο ρουσφετολογικής αντίληψης από τον Ανδρέα Ξανθό.

Δελτίο Τύπου

Σχόλιο Τμήματος Δημόσιας Διοίκηση ΛΑΕ

«Τροπολογία – Μνημείο Ρουσφετολογικής Αντίληψης από τον Ανδρέα Ξανθό»

Η τροπολογία – ρουσφέτι που εισηγήθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός βάσει της οποίας οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998, δύνανται να μεταταγούν για σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους κατ’ εξαίρεση πριν τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής δοκιμασίας, αποτελεί «μνημείο» ρουσφετολογικής αντίληψης, θα έχει αρνητικότατες συνέπειες για τις ίδιες τις υπηρεσίες, δημιουργεί όμως και τεράστιες αδικίες μεταξύ των υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα:

α) Οι μετατάξεις πάντα είναι αυθαίρετες και εξυπηρετούν σκοπιμότητες, εφόσον δεν έχει προηγηθεί σαφής καταγραφή των αναγκών και συνεπώς κάλυψη των θέσεων με βάση αυτές τις συγκεκριμένες ανάγκες.

β) Οι συγκεκριμένες μετατάξεις, που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση οικογενειακών και προσωπικών λόγων (;) είναι μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύουν τις υπηρεσίες και δημιουργούν προβλήματα και ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων.

γ) Η μεταφορά οργανικών θέσεων για να εξυπηρετηθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και συνεπώς οι σκοπιμότητες του υπουργού, σημαίνει ότι θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις διοικητικής υπηρεσίας σε νοσοκομεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν νέες προκηρύξεις θέσεων διοικητικών υπαλλήλων.
Έτσι οι εναπομείναντες υπάλληλοι, θα κληθούν να σηκώσουν μόνοι τους, όλο το βάρος των εξυπηρετήσεων του Υπουργού.

δ) Η τροπολογία αναφέρεται μόνο στις πρόσφατες προσλήψεις του πίνακα του 1998, κατ’ εξαίρεση της συμπλήρωσης διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας, ενώ γενικότερα στο δημόσιο υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύτατα οικογενειακά ή προσωπικά προβλήματα και δε μπορούν να μετακινηθούν, διότι δεν το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες.

ε) Δημιουργεί αντιθέσεις όμως και με τους υπαλλήλους των υπολοίπων Υπουργείων, ακόμα και της ίδιας κατηγορίας, οι οποίοι αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά ενώ έχουν τα ίδια προβλήματα.

Ο κύριος Ξανθός στην προσπάθεια του να δημιουργήσει τον δικό του εκλογικό – «κομματικό μηχανισμό» και να εξυπηρετήσει τους ημετέρους, περιφρονεί νομικές διατάξεις, υπηρεσιακές ανάγκες και γενικότερα προβλήματα του συνόλου των υπαλλήλων και της κοινωνίας.

Οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν και του προκατόχους τους.

Το Γραφείο Τύπου
04/08/2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s