Επιχείρηση συνολικής παλινόρθωσης των εργολάβων εν μέσω θέρους;

Μετά τον Άγ. Νικόλαο, νέα εργολαβία και στο ΑΧΕΠΑ!

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Γράψαμε τη Δευτέρα, με αφορμή την επικείμενη σύναψη νέας εργολαβίας για τη συντήρηση του ΓΝ Αγίου Νικολάου, ότι παρά τους επικοινωνιακούς λεονταρισμούς της κυβέρνησης, οι εργολάβοι δεν είναι γι’ αυτήν το άβολο κατάλοιπο της… επαράτου δεξιάς. Αποτελούν, παράλληλα με τις ατομικές συμβάσεις τύπου γαλέρας και τις (καλομελέτα κι έρχονται) ΚΟΙΝΣΕΠ-ΑΕ, συνειδητή επιλογή για την εφαρμογή των μνημονίων που ψηφίζει.

Ένα νέο κρούσμα, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έρχεται να επιβεβαιώσει την παραπάνω εκτίμηση. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων σε προχτεσινή ανακοίνωσή του, ο διοικητής του νοσοκομείου έχει ήδη προχωρήσει σε νέα εργολαβία για την καθαριότητα, ενώ μεθοδεύει την παραχώρηση και της σίτισης σε εταιρεία catering.

Δύο διοικήσεις, λοιπόν, σε διάστημα ελάχιστων ημερών και καταμεσίς των… μπάνιων του λαού, προβαίνουν στη σύναψη νέων εργολαβιών. Αποτελούν άραγε παρέκκλιση από την εκπεφρασμένη κυβερνητική βούληση να καταργήσει τη συγκεκριμένη πρακτική, ή μήπως παίζουν το ρόλο του λαγού για να προετοιμαστεί μία ακόμα κωλοτούμπα;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ:

Καταγγέλλουμε το Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Αναστάσιο Σπανό για την απευθείας ανάθεση της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρία για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και τη μεθόδευση παραχώρησης της όλης λειτουργίας της σίτισης σε ιδιώτες (catering).

Ενώ, υποτίθεται, είχε δηλωμένο στόχο την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ενώ φροντίσαμε να γνωρίζει – από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση – τα συγκεκριμένα προβλήματα στελέχωσης του ΑΧΕΠΑ, σήμερα «οργανώνει» τη δυσλειτουργία των μαγειρείων με μετατάξεις, αλλαγές κλάδου κλπ. και ξεθάβει το διαγωνισμό εκχώρησης της σίτισης που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενες διοικήσεις, φανερά υπέρμαχες του ξεπουλήματος δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Επιπλέον, δεν προχώρησε καθόλου, ως όφειλε, τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) για τις λειτουργίες της καθαριότητας, φύλαξης και τραπεζοκόμων.

Για τους παραπάνω λόγους, τον καταγγέλλουμε για ενέργειες ή παραλείψεις που ως αποτέλεσμα έχουν τη διαιώνιση των κυκλωμάτων που ονομάζονται εργολαβίες παροχής υπηρεσιών στο Δημόσιο.

Βλέπουμε ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι βασικό στοιχείο και αυτής της κυβέρνησης. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν πολιτικές καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.

Ως Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον του συγκεκριμένου τρόπου «διοίκησης». Δηλώνουμε ότι, όπως καταφέραμε παλιότερα να μπλοκάρουμε τον εν λόγω διαγωνισμό, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε τα Νοσοκομεία και οι όλες οι λειτουργίες τους να παραμείνουν δημόσια με κριτήρια ποιότητας και όχι περιθωρίου κέρδους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s