«Καλώς ήλθες στην χώρα του Marlboro»

Πηγή: Iskra.gr

Με διθυράμβους υποδέχθηκαν όλα τα δεξιά και ακροδεξιά site την «προφυλαγμένη» από εκπλήξεις επίσκεψη Τσίπρα στο εργοστάσιο της Philip Morris στον Ασπρόπυργο.

Ο ενθουσιασμός της δεξιάς και του πολυεθνικού κεφαλαίου ήταν άκρατος και ανυπόκριτος, γιατί ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο «κατάπιε» αχώνευτα τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων στην Philip Morrisακόμα και την πρόσφατη αυθαίρετη και απάνθρωπη απόλυση εργαζομένου στην εταιρεία, επειδή έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά κυρίως γιατί εξύμνησε με εξυπναδίστικα τρικ μια επένδυση που στην ουσία ήταν εξαγορά της παραδοσιακής, ιδιαίτερα κερδοφόρας και ιστορικής ελληνικής καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος από την αμερικανική πολυεθνική Philip Morrisη οποία και «εκσυγχρόνισε» την βιομηχανία, προωθώντας και την μεταφορά της, που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη διοίκηση, από τα ιστορικά κτήρια του Πειραιά, στον Ασπρόπυργο.

Καλώς ήλθες Αλέξη στην χώρα του Marlboro! Μεγαλύτερη διαφήμιση σε βιομηχανία καπνού δεν έχει ξανασυμβεί στα παγκόσμια χρονικά, με όλα τα, κατά Πολάκη, «βοθροκάναλα» και την «κυβερνοχουντική» ΕΡΤ να δείχνουν περίπου live την επίσκεψη Τσίπρα στην πολυεθνική εταιρεία, που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην χώρα της μνημονιακής ερήμου.

Μεγάλη διαφήμιση, μάλιστα, χωρίς πουθενά να γράφει «Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία».

Άλλωστε τίποτα δεν μπορεί να βλάψει περισσότερο μια χώρα που αφελληνίζεται ταχέως και ξεπουλάει ό,τι το εγχώριο, δημόσιο αλλά και ιδιωτικό, μετά βαΐων και κλάδων, και διώχνει τη νεολαία της στο εξωτερικό για να γλιτώσει είτε από την ανεργία είτε από τις αβίωτες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές.

Κ.Τ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.