Δεν ξεχνάμε, κ. Μητσοτάκη

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Μεταξά και «ανακάλυψε» ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται προσλήψεις προκειμένου να λειτουργήσουν. Θα έλεγε κάποιος ότι η διαπίστωση αυτή θα ήταν σημαντική, αν ο ίδιος δεν είχε βεβαρυμένο παρελθόν και δεν είχε συνδεθεί ως υπουργός με χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες, που ένα σημαντικό μέρος τους ήταν στον τομέα της Υγείας.

Ίσως ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία ξέχασαν ότι χιλιάδες συνάδελφοί τους στον ΕΟΠΥΥ, οδηγοί, καθώς και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που έκλεισαν, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με αρκετούς από αυτούς να εξαναγκάζονται είτε σε παραίτηση είτε σε συνταξιοδότηση.

Δεν ξεχνούν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.
Δεν ξεχνούν ότι στην περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπήρχε παντελής απουσία προσλήψεων με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση κατά 20.000 των εργαζόμενων στην Υγεία.

Δεν ξεχνούν, επίσης, ότι ο ίδιος ήταν ο υπουργός της αξιολόγησης, οι οποίες ήταν άμεσα συνδεδεμένες με απολύσεις, ούτε βεβαίως ότι ο ίδιος απαιτούσε να προχωρήσει η μνημονιακή αξιολόγηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεχαστεί η πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν γίνεται πιστευτή από τους εργαζόμενους στην Υγεία. Πολύ περισσότερο επειδή ο ίδιος και η ΝΔ συνεχίζουν να επιμένουν στην εφαρμογή ακόμα πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων συνταγών που στοχεύουν στην παραπέρα συρρίκνωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουν τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσε κατά γράμμα η ΝΔ και συνεχίζουν να εφαρμόζονται και σήμερα, με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα Υγείας να αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρότατα προβλήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.