ΑΕΠΑ Αγ. Κυριακού: Διακήρυξη για τις εκλογές του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στις 30-31 Γενάρη ψηφίζουμε για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ του σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο μας.

Οι εκλογές στο  σωματείο μας γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο. Η κυβέρνηση πέρα από τα παχιά λόγια, προχωράει βήμα βήμα την τρίτη αξιολόγηση την οποία υπαγορεύουν οι δανειστές και οι εργοδότες.

Προσπαθούν να  μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία, παρουσιάζοντας μας το  επικοινωνιακό αφήγημα περί επιστροφής στις αγορές, περί ανάπτυξης, περί επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περί λήξης των Μνημονίων τον Αύγουστο 2018.

Τα δυσθεώρατα  πλεονάσματα  θα ματώσουνε  εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες οι οποίοι εξακολουθούν να βιώνουν μια χωρίς τέλος φτωχοποίηση, θα σημαίνουν  και  νέες περικοπές για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία με  μειωμένη χρηματοδότηση ακόμα και για την στοιχειώδη λειτουργία τους.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση   και την έλλειψη προσωπικού. Αντί να ανοίξουνε τα κλειστά προετοιμάζουν νέες αναδιαρθρώσεις με συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανικών θέσεων ,τμημάτων, κλινικών ακόμα και  νοσοκομειακών μονάδων.

Οι συμβασιούχοι, οι εργολαβικοί και οι επικουρικοί  που μπαλώνουν τα κενά, κινδυνεύουν κάθε στιγμή να χάσουν την δουλειά τους.

Από 1/1/2017 οι ληστρικές εισφορές του αντιασφαλιστικού νόμου, λεηλατούν για  άλλη μια φορά τους μισθούς χιλιάδων γιατρών, ενώ μειώνουν τις συντάξεις για όλους και για όλες ,παρατείνοντας την εργασία μας μέχρι τα 67 χρόνια.

Για να εμποδίσουν την αντίδραση των εργαζομένων στις επιθέσεις που ετοιμάζουν προσπαθούν να δώσουν με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο , ένα αποφασιστικό χτύπημα στην συλλογικότητα τoυς  το πρωτοβάθμιο σωματείο και το δικαίωμα στην απεργία. Οι αγώνες μας παραμένουν ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας .Με τους αγώνες μας κερδίσαμε να μην έχουμε απολύσεις τουλάχιστον για ένα μεγάλο κομμάτι  των επικουρικών ,το  ίδιο και με χιλιάδες εργαζόμενους στα προγράμματα του  ΟΑΕΔ που με πρωτοβουλία του Συντονιστικού νοσοκομείων δώσαμε την μάχη ενωμένη και την κερδίσαμε.

Η ΑΕΠΑ στην θητεία της στο απερχόμενο ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της για την δημοκρατική λειτουργία του σωματείου. Πιστεύοντας ότι οι Γενικές Συνελεύσεις αποτελούν την βάση της Δημοκρατίας δώσαμε μάχες για να γίνουν οι λιγοστές που γίνανε.

Η πλειοψηφούσα παράταξη (ΔΗΣΙ) δεν ήταν λίγες οι φορές που λειτουργούσε

Διασπαστικά χωρίς να σέβεται τις αποφάσεις του  ΔΣ ακόμα και τότε που ήταν

ομόφωνες.

Συγκεκριμένα ενώ είχαμε πάρει απόφαση για να κλείσουμε την τραπεζαρία μέλος της ΔΗΣΙ γράφοντας στα παλιά του παπούτσια και το σωματείο και τους εργαζόμενους την άνοιξε.

Η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε την μη συμμετοχή στην αξιολόγηση, μέλη της ΔΗΣΙ όχι μόνο συμπλήρωσαν τα  δικά τους έντυπα αλλά προσπαθούσαν να επηρεάσουν και  άλλους εργαζόμενους διαδίδοντας ψευδώς ότι το σωματείο δεν  έχει ξεκάθαρη θέση.

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ μόνο νέα πνοή δεν ήταν….. ύστερα από τις κορώνες συνεργάστηκε με την ΔΗΣΙ για να είναι στο προεδρείο και έμεινε εκεί, ήταν απών από όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις  σε  μια  στενή  λογική ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο μέσα στο νοσοκομείο στα γραφεία της διοίκησης.

Η ΑΕΠΑ πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες που έδωσε το υγειονομικό κίνημα και στους αγώνες τω εργαζόμενων μέσα στο νοσοκομείο.

Κατανοούμε την απογοήτευση που νοιώθουν  οι συνάδελφοι από το γραφειοκρατικό τρόπο που λειτουργούν οι ηγεσίες στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) και πολλές φορές σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργούσε και η πλειοψηφία του δικού μας ΔΣ.

Πιστεύουμε όμως ότι η κινητοποίηση της βάσης των εργαζομένων μπορεί να καθορίσει την κατάσταση.

 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ 

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» (Α.Ε.Π.Α)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.