Αντί για μόνιμες προσλήψεις, προεκλογική ρύθμιση για λίστες επικουρικών

Η Κυβέρνηση αφαιρεί χρήματα από τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων για να διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Το Υπ. Υγείας κάνει ότι μπορεί προκειμένου να διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα Νοσοκομεία, απομυζώντας μάλιστα χρήματα από τους πενιχρούς προϋπολογισμούς τους.

Με ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή (δείτε εδώ)  αλλάζει τη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη επικουρικών εργαζομένων δίνοντας τη δυνατότητα οι διοικήσεις των Νοσοκομείων με χρήματα από τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων να προχωρούν σε προσλήψεις επικουρικών.

Για το σκοπό αυτό δημιουργεί λίστες επικουρικών στις ΥΠΕ σε μια σειρά ειδικότητες, από τις οποίες το κάθε νοσοκομείο μπορεί να αντλεί προσωπικό.

Η μοριοδότηση αυτού του προσωπικού περνά αποκλειστικά στα χέρια των ΥΠΕ, ενώ το ΑΣΕΠ έρχεται εκ των υστέρων να τις επικυρώσει, γεννώντας έτσι εύλογα ερωτηματικά για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα αυτών των επιλογών.

Στη σχετική ρύθμιση υπάρχει πρόβλεψη η οποία καθορίζει ότι το προσωπικό αυτό δεν μπορεί να υπερβεί το 24μηνο γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι το Υπ. Υγείας και η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει αυτό το προσωπικό να αποκτήσει μόνιμη εργασία.

Τέλος η πληρωμή αυτού του προσωπικού θα γίνει από τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων αφαιρώντας σημαντικά κονδύλια από αυτά που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ήδη από τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων χρησιμοποιείται έως και το 40% των χρημάτων τους για την πληρωμή ελαστικά εργαζομένων (επικουρικοί, συμβασιούχοι σε υποστηρικτικές υπηρεσίες, συνεργεία) ενώ αυτά θα έπρεπε να διατίθενται για τις λειτουργικές τους δαπάνες (φάρμακα, αναλώσιμα, σίτιση εξοπλισμός κλπ).

Είναι προφανές ότι η ρύθμιση αυτή, πέρα από το γεγονός ότι έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση των μόνιμων προσλήψεων, μαύρες τρύπες στους προϋπολογισμούς, και την διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

ΥΓ. Η Κυβέρνηση για το 2018 δεν έχει προγραμματίσει ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τα Νοσοκομεία. Αυτό τα λέει όλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.