Επίσκεψη κλιμακίου της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη, μαζί με τον Νίκο Χουντή, στο ΕΚΑΒ

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου, επίσκεψη κλιμακίου της ΛΑΕ με επικεφαλής  τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, παρουσία και του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, συνεχάρη τους εργαζόμενους για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν και την αυταπάρνηση που επέδειξαν στην αντιμετώπιση της κρίσης, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του σωματείου ανέδειξαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, όσον αφορά την υποστελέχωση,  την έλλειψη ασθενοφόρων, μοτοσυκλετών, και εναέριων μέσων, συνέπεια της διαρκούς υποχρηματοδότησης του.

Μεταξύ άλλων, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και οδηγούν το ΕΚΑΒ στην συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών του. Η καθιέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στο ΕΚΑΒ, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία του και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι, ενημέρωσαν το κλιμάκιο της ΛΑΕ για το ζήτημα της αφαίρεσης της διαχείρισης  των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και τη μεταφορά του στο ΕΚΕΠΥ. Στη συνέχεια ακολούθησε περιοδεία στο κέντρο επιχειρήσεων.

Ο Π. Λαφαζάνης αφού άκουσε τους εργαζόμενους και συνομίλησε μαζί τους, δήλωσε:

«Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά για την παροχή δωρεάν και ποιοτικών υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο λαό. Η οχτάχρονη μνημονιακή λαίλαπα, αποδιάρθρωσε οδηγώντας στην διάλυση και την ιδιωτικοποίηση το ΕΚΑΒ, το οποίο εκτός από τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει, αποτελεί και σημαντικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας σε καταστάσεις κρίσεων».

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

27/7/2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.